full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Öngóllal, tíz emberrel nyert a DVTK a Paksi FC ellen

Öngóllal, tíz emberrel nyert a DVTK a Paksi FC ellen

2018.05.19. A Diósgyőr csaknem hatvan percet emberhátrányban játszva gyűjtötte be hazai pályán a három pontot a Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

A bennmaradásért küzdő DVTK – amely előzőleg sorozatban kilenc mérkőzésen maradt nyeretlen, ráadásul a legutóbbi hat alkalommal ki is kapott – paksi öngóllal nyert szombaton.

A paksiak a bajnokság korábbi szakaszában idegenben és otthon is legyőzték a diósgyőrieket és tavasszal először szenvedtek vereséget vendégként.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Diósgyőri VTK-Paksi FC 1-0 (1-0)
———————————
Miskolc DVTK Stadion, 4036 néző, v.: Szőts
gólszerző: Bartha (26., öngól)
sárga lap: Rados (89.), Ugrai (92.), illetve Szabó J. (17.), Hajdú (65.), Gévay (92.)
piros lap: Lipták (35.)

Diósgyőri VTK:
————–
Rados – Nagy T., Lipták, Brkovic, Bárdos – Kocsis, Busai – Varga J. (Karan, 47.), Hasani (Joannidisz, 66.), Ugrai – Bacsa (Szarka, 82.)

Paksi FC:
———
Rácz – Vági, Fejes, Gévay, Szabó J. – Simon Á., Kecskés (Simon A., 68.), Hajdú (Nikházi, 68.) – Haraszti, Hahn (Szakály D., 85.), Bartha

Az első félidő első felében a vendégek elképzelése szerint alakult a játék, stabil védekezésből több veszélyes támadást vezettek, miközben a diósgyőriek nem tudtak kialakítani helyzetet. Aztán mégis ők szereztek vezetést: szöglethez jutottak, a jobbról beívelt labda pedig a paksi Bartháról pattant a kapuba. Tíz perccel a játékrész vége előtt viszont emberhátrányba került a DVTK. A kapuból kilépő Rados szabálytalanul állította meg a 16-os előtt Hahnt, a játékvezető pedig piros lapot mutatott fel a támadót a kapus felé lökő Liptáknak. A megítélt szabadrúgás volt a paksiak legnagyobb gólszerzési lehetősége az első 45 percben, de Haraszti jócskán a kapu fölé tekert.

A fordulás után nagy mezőnyfölényt alakított ki, sok támadást vezetett az emberelőnyben futballozó Paks, de a Diósgyőr eredményesen védekezett, ezzel fontos győzelmet aratott, és a 11. helyről a 10.-re lépett előre.

MTI
Read previous post:
Close