full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

Önkéntes és önkormányzati tűzoltók versenyeztek Gyönkön

Önkéntes és önkormányzati tűzoltók versenyeztek Gyönkön

2018.05.27. Tíz egyesület 22 csapata mérte össze erejét és tudását május utolsó szombatján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok részére megrendezett versenyén a gyönki sportpályán.

Szombat reggel a versenyzőket Katz Gyula, a házigazda Gyönk község polgármestere köszöntötte, és beszédében elismerően szólt az önkéntesekről, akiknek köszönhetően a települések lakói nyugodtan hajthatják álomra a fejüket. A küzdelmet Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke nyitotta meg, aki balesetmentes versenyzést kívánt a résztvevőknek.

A versenypálya két szakaszból állt, mindkét pályán párhuzamosan folytak a versenyek. A 7×55 méteres akadálypályás váltófutás során palánkon, kúszócsövön, gerendán kellett átfutniuk illetve kúszniuk a versenyzőknek, és a végén még sugarat is szereltek. A gyerekek felnőtteket is meghazudtoló módon küzdöttek a harminc fokos hőségben a lehető legjobb eredményekért. A másik feladat a szerelés volt, gépjárműfecskendőről, kismotorfecskendőről, illetve föld alatti és föld feletti tűzcsapról kellett szerelést végrehajtaniuk a versenyzőknek.

Az önkéntesek szabadidejükben, díjazás nélkül végzik tevékenységüket, és a hivatásos tűzoltóságoknak komoly segítséget jelentve vesznek részt a tűzoltásokban és műszaki mentésekben, ezáltal is óvva a településen élők életét és anyagi javait. Az önkéntesség úgy tűnik, öröklődik, ugyanis nem egy egyesületnél fordul elő, hogy több generáció versenyzik együtt.

A legjobbaknak járó elismeréseket a nap végén Katz Gyula, Gyönk polgármestere és Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adták át.

Gépjárműfecskendő szerelés

Férfi:
Dunaszentgyörgy ÖTE férfi
Kurd ÖTE férfi
Dunaföldvár ÖTE férfi
Bátaszék ÖTP férfi
Gyönk ÖTE férfi

SENIOR Férfi:
Kurd ÖTE
Kismotorfecskendő szerelés

Ifjúsági férfi:
Bátaszék ÖTE

Férfi:
Fadd ÖTE
Nagymányok ÖTE
Aparhant ÖTE

Földalatti tűzcsap szerelés

Férfi:
Tolna ÖTE
Bölcske ÖTE

Női:
Dunaszentgyörgy ÖTE
Férfi ifjúsági
Nagymányok ÖTE
Gyönk ÖTE

Földfeletti tűzcsapszerelés

Diák fiú:
Kurd ÖTE diák fiú 1.
Kurd ÖTE diák fiú 2.
Bölcske ÖTE diák fiú
Aparhant ÖTE diák fiú

Diák lány:
Aparhant ÖTE

CTIF (Tűzoltóságok és Mentést Végző Szervezetek Nemzetközi Egyesülete) szabályok szerinti versenyszám

Ifjúsági férfi:
Kurd ÖTE ifj.
Bátaszék ÖTE

Vándorkupa gépjárműfecskendő: Dunaszentgyörgy ÖTE

Legfiatalabb versenyző: Varga Patricia Aparhant ÖTE

Legidősebb versenyző: Halász Zoltán Nagymányok ÖT

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság