full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Önkormányzati bérlakást alakítanának ki a Bezerédj utcában

Önkormányzati bérlakást alakítanának ki a Bezerédj utcában

2017.02.14. Egy Bezerédj utcai ingatlan ingyenesen történő önkormányzati tulajdonba vételét kezdeményezi az önkormányzat. Az erről szóló döntést a legutóbbi közgyűlésen hozta meg a képviselő-testület.

Az ide vonatkozó jogszabályok értelmében a helyi önkormányzat kérelmezheti egyes, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adását. Ács Rezső polgármester a közelmúltban levélben fordult a Honvédelmi Minisztériumhoz (HM) tájékoztatást kérve a szekszárdi 1772 helyrajzi számú, kivett hadkiegészítő parancsnokság megnevezésű, továbbá a 1773/2 helyrajzi számú, kivett lakóház, gazdasági épület és garázs megnevezésű ingatlan jelenlegi és jövőbeni hasznosításáról. Mindkét ingatlan a Bezerédj utcában található.

A HM tájékoztatása szerint a 1773/2 helyrajzi számú (Bezerédj utca 25.) ingatlan a honvédelmi tárca feladatai ellátásához szükségtelen, használaton kívüli ingatlan, ebből adódóan a HM vagyonkezelői joga megszüntetését kezdeményezték a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél. Ennek és a Közgyűlés döntésének értelmében az önkormányzat kezdeményezi a szóban forgó ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét.

Az 1725 négyzetméter alapterületű közművesített, de jelenleg leromlott állagú ingatlanon egy lakóház, garázs és gazdasági épület is található. Az önkormányzat a tervek szerint „lakás- és helyiséggazdálkodás feladatainak ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni, és önkormányzati bérlakásként kívánja felhasználni” az ingatlant.
Read previous post:
Close