full screen background image
Keresés
2018 december 27 - csütörtök
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Önkormányzati segítséggel újult meg a Balassa János kórház gyermekosztálya

Önkormányzati segítséggel újult meg a Balassa János kórház gyermekosztálya

2017.12.07. Az önkormányzat segítségével újult meg a Balassa János kórház gyermekosztályának második emelete, ahol immár jobb körülmények fogadják a gyermekeket, szülőket és a dolgozókat.

2018hirdetés

A kórház és az önkormányzat között kiváló az együttműködés. Ezt példázza, hogy 2015-ben közmunkások segítségével festették ki a Rendelőintézetet az „Értékteremtő közmunka” programban, 2016 végén pedig közös gondolkodással és cselekvéssel 22 új parkolóhelyet sikerült kialakítani az Ybl Miklós utcában. Emellett a Rotary Club, a kórház és az önkormányzat együttműködésével újult meg az újszülött osztály, valamint tavaly áprilistól az önkormányzat a saját költségvetése terhére ingyenesen biztosítja a hathetes korban elvégzendő ultrahangos szűrést a szekszárdi újszülöttek részére – emlékeztetett Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a csütörtök délelőtt megtartott  hivatalos átadón.

Hangsúlyozta, a város számára kiemelten fontos, hogy a kisgyermekes családok milyen körülmények között töltik napjaikat, ezért is határozták el tavasszal, hogy – bár nem fenntartói a kórháznak –, az önkormányzat költségvetéséből támogatni fogják a gyermekosztály felújítását.

Fotó: Kadarka.net

A felújítás augusztusban kezdődött és decemberben ért véget az osztályon, melynek második emelete 10,5 millió forintból újult meg – közölte Ács Rezső. A rekonstrukció részeként belülről kifestették a teljes szintet, illetve három fürdőszobát felújítottak, valamint három másikat is kialakítottak. A munka egy részét az önkormányzat és a kórház munkatársai végezték el.

A polgármester tudatta, a felújítás célja az volt, hogy jobb körülmények között legyenek a gyermekek és a kisgyermekes szülök, valamint, hogy javuljanak a kórházi dolgozók munkakörülményei.

A második emeleten mintegy 3200 m2 falfelületet festettek le. A festéshez szükséges anyagot a kórház vásárolta meg, a festőbrigádot pedig a város biztosította – tájékoztatott dr. Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója. Azt is elmondta, hogy míg korábban közösek voltak a fürdőhelyiségek, addig a felújítás után az egyik fürdő csak a szülők rendelkezésére áll. Az újonnan kialakított fürdőhelyiségek közül kettő közös használatú, míg a harmadikat a fertőző betegséggel diagnosztizált gyermekek használják. Hozzátette, a fertőző gyermekek elkülönítése nagyon fontos, a helyiség ebből a szempontból is hatalmas segítség.

Fotó: Kadarka.net

Emellett kialakítottak két olyan kórtermet, melyben lehajtható ágyak vannak. Ennek köszönhetően a szülők az éjszakákat is gyermekük közvetlen közelében tölthetik, az ágyakat nappal felhajtva pedig teljes értékű kórteremként működhet a helyiség – mondta el a főigazgató.  Hozzátette, terveik szerint még több ilyen kórtermet szeretnének kialakítani.

Dr. Németh Csaba kiemelte, a felújítás nem is történhetett volna jobbkor, hiszen itt a tél, ebben az időszakban pedig sok gyermek betegszik meg. Mint fogalmazott, ilyenkor csúcsra jár a gyermekosztály. A főigazgató zárásként megköszönte a városnak a támogatást, mely révén jobb körülmények fogadják a gyermekeket, szülőket és a dolgozókat.

A vezetőképen Ács Rezső (b) és dr. Németh Csaba. Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
Önkormányzati segítséggel újítják fel a Balassa János kórház gyermekosztályát
Ingyenesen biztosítják az újszülöttek ultrahangos szűrését Szekszárdon
Régi problémát orvosolt az önkormányzat és a kórház
„Értékteremtő közmunka” a szekszárdi Rendelőintézetben

 


ElőzőŐrizetbe vettek két betörőt a szekszárdi rendőrök KövetkezőSzőke Mátyás lett az Év bortermelője 2017-ben