full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Önkormányzati tulajdonba vennék a volt Gyermekek Házát

Önkormányzati tulajdonba vennék a volt Gyermekek Házát

2017.10.26. Önkormányzati tulajdonba venné a város a volt Gyermekek Házát. Az erről szóló előterjesztést csütörtöki ülésén tárgyalta a Közgyűlés.

Mint az az előterjesztésben szerepel, a Bajcsy Zsilinszky u. 8. szám alatt található, 2184 négyzetméteres területű ingatlan 2015. november 5. napjától szerepel az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációja – Magyar Tartomány nevén az ingatlan-nyilvántartásban. Az ingatlan, mely korábban Gyermekek Házaként, később katolikus iskolának helyt adva működött, évek óta üresen áll a belvárosban, a nagy forgalmat lebonyolító buszpályaudvar közelében.

Az elhanyagolt állapotú, kihasználatlan ingatlan rontja a városképet, ezért az önkormányzat felvette a kapcsolatot a Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációjával. A tulajdonos jelezte, hogy nincsenek terveik az épülettel, majd felajánlották megvételre az ingatlant, melynek értékét mintegy 35 millió forintban állapították meg.

Döntésével a közgyűlés kinyilvánította szándékát az ingatlan 35 millió forintos áron történő tulajdonba vételéről, illetve felhívta Ács Rezső polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonba vétellel kapcsolatban folytasson tárgyalásokat az ingatlan tulajdonosával, és tegye meg a szükséges nyilatkozatokat, valamint arra, hogy a végleges adásvételi szerződést terjessze jóváhagyásra a közgyűlés elé.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőMagyar fejlesztésű tűzoltójárművet adtak át Szekszárdon KövetkezőNyugdíjasok számára tartanak bűnmegelőzési előadásokat


Read previous post:
Nyugdíjasok számára tartanak bűnmegelőzési előadásokat

2017.10.26....

Ittasan, engedély nélkül elvitt munkagéppel okozott balesetet

2017.10.26....

Close