full screen background image
Keresés
2021 május 16 - vasárnap
  • :
  • :

Online vetítik a szekszárdi filmet

Online vetítik a szekszárdi filmet

2020.04.09. Online lehet megtekinteni az Obsitos című szekszárdi közösségi gyártásban készült filmet.

A Háry János figuráját életre keltő Obsitost című filmet április 10-én 19 órától lehet megtekinteni az Online Filmklub jóvoltából.

Mint azt korábban már megírtuk, a humoros elemekkel tarkított könnyed film jelenetei Szekszárd jellegzetes helyein és a város környékén játszódnak. A helyiek és környékbeliek számára ezeken túl a film szereplőit alakító arcok is ismerősek lehetnek. Ők ugyanis többségében „jellegzetes helyi figurák”.

A helyi szereplők mellett azonban a „filmek és a színház világából” már jól ismert színészek is játszanak a készülő filmben. Háry János szerepét a közkedvelt Mikó István formálta meg, de a Radnóti Színház szekszárdi származású színésze, Adorjáni Bálint, illetve  Frank Ildikó, a Német Színház korábbi vezetője is főszerepet játszik az alkotásban. A producer Kindl Gábor volt.

A történetről röviden

A film története az Obsitos kocsma körül forog, mely valóban létezett és a mai Béla király téren állt. Mária néni ivóját banki jelzálog terheli, a tartozás kifizetésére pedig már csak néhány nap áll rendelkezésre. Ráadásul többen is szeretnék megkaparintani a kocsmát, ami azért rejtélyes, mert az nem ér valami sokat. Csakhogy a szóbeszéd szerint az ivó nagy kincset, így gazdagságot rejt. Az ivót megmenteni igyekvőknek eszükbe jut egy nem is olyan távoli, de Amerikában élő rokon, akinek segítségével sikerülhet megmenteni a régi családi tulajdont. A történet persze közel sem ilyen egyszerű. Nagy szerephez jut benne egy ifjú zseni és találmánya egy gondolatátvivő gép, a szálak pedig szépen összefonódnak…

Fotó: PIXEL TV
Read previous post:
Close