full screen background image
Keresés
2020 július 30 - csütörtök
  • :
  • :

Önzetlen segítséget kapott a Szekszárdi Kutyamenhely

Önzetlen segítséget kapott a Szekszárdi Kutyamenhely

2018.06.13. Harminc kutyaházat festettek le a Kolping és a Dienes Valéria iskola tanulói hétfőn a Szekszárdi Kutyamenhelyen.

Az önzetlen segítségnyújtás nem jöhetett volna létre Steinerné Gyurcsák Katalin, a Kolping iskola pedagógusa nélkül, aki adománygyűjtő akciót szervezett, melyben a munka elvégzéséhez szükséges pénzt, festéket és ecsetet gyűjtöttek. Az intézmény tanára emellett azt is megszervezte, hogy az iskola egyik osztálya, valamint a Dienes Valéria iskola két osztálya a festésben is segédkezzen a menhelynek. A diákokat busszal vitték a kutyamenhelyre, ami szintén a pedagógus szervezőmunkájának volt köszönhető.

A Kolping iskolából 25 diák és több kísérő, a Dienes suliból 49 diák és két kísérő érkezett hétfőn a menhelyre, ahol rendkívül hasznos segítséget nyújtottak – mondta el Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke.

A közel 80 diák – akik számára hot dog-ot is biztosított a Kolping iskola – összesen 30 kutyaházat festett le két rétegben – részletezte Fiáth Szilvia. Kiemelte, mivel kevés állandó önkéntessel dolgoznak, ezért szokásos teendőik mellett nagy terhet rótt volna rájuk a kutyaházak lefestése. Rendkívül hálásak vagyunk a segítségért – fogalmazott az alapítvány elnöke.

Fiáth Szilvia azt is elmondta, hogy pénteken újabb segítséget kapnak, ezúttal az Ady Endre iskolából, ahonnan Huszár Krisztina kíséretével 25 hegesztő szakos fiú érkezik, hogy további segítséget nyújtson. A diákok gumi szigetelőanyagot rögzítenek a hétfőn lefestett házak tetejére, így azok még inkább ellenállnak majd az időjárás hatásainak és immár kihelyezhetőek, használatba vehetőek lesznek.

Fotó: Szekszárdi Kutyamenhely