full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Orbán napon ünneplik meg „Az év európai fája“ díjat Bátaszéken

Orbán napon ünneplik meg „Az év európai fája“ díjat Bátaszéken

2016.04.22. Május 25-én, Orbán napon ünneplik meg  „Az év európai fája“ díjat Bátaszéken.

2018hirdetés

Sümegi József diakónus, a város önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, hogy a díj példaértékű összefogás eredménye, minden bátaszéki magáénak érezte a tölgy népszerűsítését.

Hozzátette, hogy a négyszáz éves fa egyházi területen áll, és azért is maradhatott meg, mert védte az Orbán-kápolnát. A környék ősnövénytakarójához tartozik, tisztelet és megbecsülés övezi. A bátaszékiek régóta gondozzák, levágott száraz ágainak helyét begyógyították, ezzel óvva meg a betegségektől. A bátaszéki molyhos tölgy a békés, szeretetteljes együttélésnek, a sokgyökerű bátaszéki közösségnek a szimbóluma – mondta a képviselő.

Az év európai fája díjat idén május 25-én, Orbán napon ünneplik meg Bátaszéken, amikor egy molyhostölgy-csemetét is ültetnek az öreg tölgy mellé, jelezve az utókornak, hogy van folytatása a hagyományoknak – tette hozzá.

MTI Fotó: Sóki Tamás

Mint azt korábban megírtuk, a bátaszéki molyhos tölgy hatalmas szavazatkülönbséggel nyerte meg „Az év európai fája” versenyt, melynek eredményét szerda este hirdették ki a brüsszeli Európai Parlamentben.

Az internetezők 72 653 szavazatot adtak le a bátaszéki fára, míg a második helyezett csehországi ezeréves hárs 43 451 szavazatot kapott. Ezzel a bátaszéki fa toronymagasan nyerte el az „Az év európai fája” címet, amiért összesen tizenöt ország egy-egy fája versenyzett.

A témáról szóló összefoglaló anyagunkat itt találja – kattintson!

A képeken a bátaszéki molyhos tölgy. MTI Fotó: Sóki Tamás

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Sebek a Föld testén

2016.04.22....

Close