full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Orbán Viktor is megszólalt az őcsényi tiltakozás ügyében

Orbán Viktor is megszólalt az őcsényi tiltakozás ügyében

2017.09.29. A miniszterelnök szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Őcsényben tiltakoznak a migráns gyerekek táboroztatása ellen, mert annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyermekek érkeznének.

A tallinni uniós csúcsra érkező Orbán Viktor magyar újságíróknak nyilatkozva arra kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy Tolna megyei Őcsényben a helyiek tiltakoztak migráns gyermekek táboroztatása ellen, kijelentette: “semmi kivetnivalót” nem talált benne.

Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni, “nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba”. “Annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni” – közölte.

Mint mondta, “a magyar ember szereti a gyerekeket”, és az elesetteket mindig szívesen segíti, de “annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban”.

Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket – jelentette ki a kormányfő.

Mint azt megírtuk, Őcsényben hétfőn tartottak falugyűlést amiatt, hogy a Migration Aid menekülteket üdültetett volna egy vállalkozó, a szolnoki Fenyvesi Zoltán tulajdonában álló Csengettyűs Vendégházban. A falugyűlésen elszabadultak az indulatok, úgy tudjuk, hogy a gyűlésen résztvevők között senki sem volt, aki támogatta volna a migránsok üdültetését Őcsényben.

Ezt követően Fülöp János polgármester a helyi képviselő-testület kedd esti, rendkívüli ülésén bejelentette, hogy lemond tisztségéről. Döntését azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában.

A képen: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfői csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik Tallinnban 2017. szeptember 29-én. Az EU-csúcs témája a digitális innováció. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Kadarka.net/MTI

Kapcsolódó írás:
Lemondott az őcsényi polgármester – videóval
Read previous post:
Close