full screen background image
Keresés
2020 május 26 - kedd
  • :
  • :

Óriási eredményt ért el Szemerei Levente a svédországi Junior Európa-bajnokságon

Óriási eredményt ért el Szemerei Levente a svédországi Junior Európa-bajnokságon

2019.07.21. Óriási eredmény ért el a Szemerei Levente, a Szekszárdi Sportközpont fiatal atlétája vasárnap a svédországi Junior Európa-bajnokságon – tájékoztatott a Szekszárdi Sportközpont.

Szemerei Levente a fantasztikus 4. helyet szerezte meg 3000 méter akadályon a svédországi Junior Európa-bajnokságon. Levente 9.03.08-as időt futott, ezzel megdöntve saját egyéni csúcsát.

A számban három előfutamot rendeztek, a 15 leggyorsabb atléta pedig döntőt futhatott, melyet az Eurosport élőben közvetített.

Mint azt pénteken megírtuk, Levente szintén egyéni csúccsal – 9:04.23-as idővel – rendkívül magabiztosan nyerte a Junior Európa-bajnokság 3000 méter akadály első selejtező futamát.

A célba érkezése után azt nyilatkozta: „Innentől a döntőre koncentrálok. Óvatosan próbálok majd kezdeni, a mezőny tempójához alakítom majd a taktikámat. A célvonalnál kell a lehető legjobb helyen lenni…”

Ugyancsak megírtuk, Szemerei Levente Erdélyben magaslati levegőn, a Fogarasi-havasokban készült fel az Európa-bajnokságra> A 2000 méter magasan fekvő Piatra Arsa-i edzőközpontba Magyar Atlétikai Szövetség és a Sportközpont támogatásával tudott elutazni. Levente 19 napot töltött el az edzőtáborban, hogy csúcsformában érkezzen az EB-re.

Szintén megírtuk, Levente a január 19-én a Budapesti Nyílt Fedettpályás Bajnokságon kvalifikálta magát a Junior Európa-bajnokságra, miután 3000 méteren megfutotta az ahhoz szükséges szintidőt (8:25). Levente a 3. helyen futott be felnőtt riválisai mögött 8 perc 20 másodperccel, amellyel 12 másodpercet javított egyéni csúcsán és 5 másodperccel ért be az eb nevezési szint előtt.

Az atléta már akkor azt nyilatkozta, nem csak résztvevő akar lenni a svédországi viadalon, hanem az élmezőny tagja.

A kép a pénteki selejtező futamon készült.

Kadarka.net/Szekszárdi Sportközpont– ifj. Ritter Péter