full screen background image
Keresés
2021 május 16 - vasárnap
  • :
  • :

Őrizetbe vettek egy szerb embercsempészt

Őrizetbe vettek egy szerb embercsempészt

2020.11.07. A férfi az M9-es autóúton vitt egy személyautóban kilenc illegális migránst, akik közül négyen a csomagtartóban utaztak – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az M9-es autóúton a Szent László híd közelében 2020. november 5-én 15 óra 55 perckor a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei megállítottak egy magyar rendszámú gépkocsit. A járművet egy szerb férfi vezette, rajta kívül az autóban ült kilenc férfi, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 40 éves szerb férfit őrizetbe vették és embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A nyomozók előterjesztést tettek az embercsempész letartóztatásának indítványozására. Őt a Szekszárdi Járásbíróság 2020. november 7-én letartóztatta.

 
Read previous post:
Close