full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Őrizetben az M6-oson elfogott embercsempész

Őrizetben az M6-oson elfogott embercsempész

2020.11.01. A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy román rendszámú autót, melyben hét illegális migráns és egy embercsempész utazott – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 108-as kilométerszelvényben 2020. október 31-én 00 óra 38 perckor a Paksi Autópálya Alosztály rendőrei megállítottak egy román honosságú járművet. A járművet vezető cseh állampolgáron kívül az autóban tartózkodott hét utas, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 29 éves cseh állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Fotó: Police.hu