full screen background image
Keresés
2022 január 26 - szerda
  • :
  • :

Országos Könyvtári Napok – 26 program Szekszárdon

Országos Könyvtári Napok – 26 program Szekszárdon

2016.10.02. Országszerte mintegy 1300 település 1500 intézménye több mint 5600 programmal várja az könyvbarát közönséget az Országos Könyvtári Napok október 3. és 9. között – közölte az Informatikai és Könyvtári Szövetség az MTI-vel.

A közlemény szerint az országos programok között immáron 10. alkalommal indul el a Legyél te is Kölyökolvasó! irodalmi játék, a középiskolások részvételére pedig a Nagy Könyves Beavatás elnevezésű, jövő év márciusában záródó olvasásnépszerűsítő akció számít. Utóbbira 3-5 fős csapatok jelentkezését várják, akik hét fordulóban izgalmas kreatív feladatokon keresztül dolgozhatnak fel egy-egy könyvet. A játékra a nagykonyvesbeavatas.hu oldalon lehet regisztrálni.

Október 7-én, a Könyvtári legek napján többek között arra biztatják a könyvtárba járókat, hogy a rendezvény központi oldalára (osszefogas.kjmk.hu) töltsék fel azokat a szavakat, amelyek szerintük a leginkább jellemzik a könyvtárakat. Ugyanitt a könyvtáraknak is lehetősége nyílik megosztani, hogy például mikor született a legfiatalabb és a legöregebb látogatójuk, vagy hogy melyek a leggyakrabban kölcsönzött könyveik.

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárban és a Gyermekkönyvtárban könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal és egyéb programokkal várják az érdeklődőket. Mindkettőben 13-13 programot rendeznek a könyvtári napok keretében. A részletes programleírást itt találja – kattintson!

Szintén pénteken a résztvevő könyvtárak egységes időpontban rendezik meg a könyvtáros beavatás elnevezésű programot, amelynek részeként a könyvtáros szakma rejtelmeibe, és a könyvtárak működésébe pillanthatnak be az érdeklődők. Ugyancsak október 7-én délutánra hirdetik meg az Öleljük át a könyvtárakat! közösségi akciót, míg szombaton a szabadtéri programoké lesz a főszerep.

Vasárnap, október 9-én rendezik meg országszerte az idei Könyves Vasárnapot, ekkor a résztvevő könyvtárak a rendkívüli könyvtárnyitás mellett délelőtt főleg a családoknak szóló programokkal, mesékkel, zenés alkalmakkal és játékokkal készülnek, míg a délutáni és esti órákban a legtöbb helyen a felnőtteket várják zenei ás táncos programokkal – olvasható a közleményben, amely kitér arra is: október 5-ig a Facebookon lehet szavazni az ország “legsármosabb” könyvtárosára is.

MTI
Read previous post:
Close