full screen background image
Keresés
2021 június 25 - péntek
  • :
  • :

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok Szekszárdon

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok Szekszárdon

2017.05.20. Idén május 26. és 27. között első alkalommal kerül megrendezésre Szekszárdon az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok, melyet a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői hívták életre. A rendezvényhez összesen 19 magyar- és 2 erdélyi város csatlakozott.

A program létrejöttének célja, hogy a természet iránt fogékony emberek, fiatalok az ország minden területén láthassák azokat a fantasztikus magyar és külföldi alkotásokat, amik földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre.

Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ, az önkormányzat, a Zöldtárs Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Szekszárdi Helyi Csoportja filmvetítést, madárgyűrűzést, környezetvédelmi szemléletformáló programokat szervez. A rendezvény a Háry János Mesefesztivállal együttműködésben kerül megrendezésre.

Május 26. (pénteken) diáknap, amikor előzetes regisztráció után a Gödöllő Filmfest európai természetfilm verseny legjobb filmjei kerülnek levetítésre, a Babits Mihály Kulturális Központ Mozi termében az érdeklődő iskolai és óvodai csoportoknak, kihelyezett tanóra vagy osztálykirándulás formájában.

Május 27-én (szombaton) pedig négy nagy filmet és közben több kisebb filmet tekinthetnek meg az érdeklődő csoportok, családok. A moziterem előtt mindkét napon 9 és 16 óra között a Zöldtárs Alapítvány munkatársai környezet- és klímavédelmi, energiatakarékossági tesztekkel, öko-lábnyom számítással és hasznos tanácsokkal várják az érdeklődőket. A Madártani Egyesület a kézműves foglalkoztatók között kap helyett, ahol madárgyűrűzési és madárvédelmi bemutatókat tartanak.

A Filmnapok minden programja ingyenes!

Forrás: Polgármesteri Kabinet
Read previous post:
Close