full screen background image
Keresés
2019 szeptember 9 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Országszerte véglegesítették az új fix traffipaxok helyét

Országszerte véglegesítették az új fix traffipaxok helyét

2015.12.06. Valamennyi fix telepítésű traffipax felszerelési helyét véglegesítette a rendőrség – írta a Zsaru Magazin. Tolnában hat helyen lesz szupertraffipax.

A rendőrség honlapján közzétettek szerint a közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái még nem működnek üzemszerűen. A rendőrség azok “élesítési” időpontjáról időben tájékoztatni fog.

A kamerák a sebességmérés mellett – többek között – forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében felszerelt új traffipaxot pontos helyszíneit a rendőrség honlapján is közzétette.

Tolna megyében hat helyen lesznek fix telepítésű traffipaxok. Szekszárdon az 56-os úton, a szőlőhegyi körforgalomnál, Dunaföldvár belterületén a 6-os út 88 as kilométerszelvénynél, Bonyhád belterületén, a 6-os számú főút 157-es kilométerszelvényénél, valamint Dombóvár belterületén, a 611-es út bevezető szakaszán, illetve Nagydorog belterületén a 63-as út 26-os kilométerszelvényénél és Hőgyész belterületén, a 65-ös út 26-os kilométerszelvényénél van egy-egy fix traffipax.

Nemrég egyébként még arról számoltunk be a Police.hu információi alapján, hogy Tolnában öt helyen lesz rögzített traffipax. A hőgyészi mérési hely akkor még nem szerepelt a listában.

A http://police.hu/sites/default/files/lista2.pdf oldal alapján emellett Veszprém megyében tíz, Zala megyében kilenc, Vas és Nógrád megyében öt-öt, Pest megyében négy új kamera van. Ezeken túl Somogy, Komárom-Esztergom, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is megyénként hat új traffipaxot szereltek fel. A lista szerint a Szabolcs megyeiek közül csaknem az összes, öt Nyíregyházán van, míg egy Mátészalkán található.

A http://police.hu/sites/default/files/lista1.pdf lista szerint Budapesten összesen 6 új traffipaxot helyeztek el: kettő az M3-as, kettő az M5-ös autópályán, és kettő az M1-M7-es autópályák közös szakaszán. Ezek mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tíz, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében megyénként nyolc új kamerát szereltek fel.

A főváros mellett más nagyvároson belül is telepítettek több új kamerát, például Miskolcon és Szegeden négy-négy, Debrecenben három új helyen mérnek a rendőrök. Emellett Baranya megyében és Bács-Kiskun megyében hét-hét, Békés, Csongrád és Heves megyében megyénként hat, Győr-Moson-Sopron megyében öt szupertraffipaxot szereltek fel.

A Véda közúti intelligens kamerahálózat részeként március 26-ától működik az ország közútjain 160 változtatható helyű kamera. Hogy hol, mikor mérnek üzemszerűen, arról a rendőrség a honlapján (www.police.hu, Sebesség-ellenőrzések menüpont) naprakész tájékoztatást ad minden érdeklődőnek – írták.

Kadarka.net/MTI

A fotó az 56-os úton, a Szekszárd-Szőlőhegynél található fix traffipaxról készült november elején. Kép: Steiner V.


ElőzőGyermekzsivaj, kígyózó sorok – megnyílt a Szekszárdi Advent KövetkezőElmerülve


Read previous post:
Elmerülve

 

Napraforgók

Close