full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Összefogással segít a rászorulókon az önkormányzat

Összefogással segít a rászorulókon az önkormányzat

2020.05.27. Újabb három asztali számítógépet adományozott a szekszárdi önkormányzat, ezúttal a társadalmi célú programokban aktív szervezet vehetett át informatikai terméket.

A szekszárdi önkormányzat is számtalan forrást vetett be annak érdekében, hogy tompítsa a koronavírus-járvány társadalmi hatásait. Ebben a helyzetben azonban nélkülözhetetlenek voltak azok a cégektől érkező felajánlások, melyek a rászoruló családok digitális oktatásban résztvevő gyerekeinek jelentettek segítséget – mondta Ács Rezső polgármester.

Áprilisban az önkormányzat – a Tarr Kft. közreműködésével – 30 informatikai eszközt nyújtott át civil szervezetek bevonásával a nehéz helyzetben lévő családoknak, májusban a Tolnatáj Televízió 13 gépet ajánlott fel. A gépekhez kedvezményes internetcsomagot biztosít a Tarr Kft., amelynek díját a tanév végéig a kábelszolgáltató cég és az önkormányzat fele-fele arányban fizeti – tette hozzá a városvezető, egyben köszönetét fejezte ki a helyi vállalkozásoknak, cégeknek, hogy világjárvány ideje alatt a rászoruló családok mellé álltak.

A keresztény alapokon nyugvó karitatív szervezet alapítása óta ugyanazon hitvallás szerint dolgozik: a rászorulók megsegítése a céljuk – ismertette Hesz Zoltánné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régiójának szekszárdi csoportvezetője. Egy gépet háromgyermekes családhoz helyeznek ki, kettő pedig a szervezet Hunyadi utcai irodájába kerül. Mintegy negyven helyi önkéntes fiatallal tartják a kapcsolatot, a két géppel az ő tevékenységi körüket bővítik – jegyezte meg. Ők eddig főleg gyűjtési, osztási munkát végeztek az MMSZ-nél, az eszközöknek köszönhetően bevonják őket a kapcsolattartásba, a szervezeten belüli információáramlásba.

Forrás: polgármesteri hivatal
Read previous post:
Close