full screen background image
Keresés
2019 január 26 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Összefogással újul meg a Balassa János kórház gyermekosztálya

Összefogással újul meg a Balassa János kórház gyermekosztálya

2018.05.18. A Polgármesteri Konzultációs Fórumhoz tartozó 26 településből 17 támogatásával újulhat meg a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának első emelete.

A konzultációs fórum résztvevőinek péntek délelőtt Ács Rezső polgármester köszönte meg a helyszínen, hogy a szekszárdi kezdeményezés mellé álltak. Mint mondta, a települések vezetői úgy érzik, hogy a kis betegek különlegesebb elbánást érdemelnek, hiszen nekik talán még nehezebbek a kórházban eltöltött napok.

Szekszárd polgármestere felidézte, tavaly a város önkormányzata egy szintet már felújított saját költségvetése terhére az épületben. Mint hangsúlyozta, most 17 település együttesen fogja elvégezni a felújítást az első szinten. Hozzáfűzte, a konzultációs fórumhoz tartozó települések lakosságarányosan viselik majd a költségeket, hiszen nem csak szekszárdi gyermekeket kezelnek az osztályon. Tudatta, a képviselő-testületek már meghozták a szükséges támogatói döntést.

Ács Rezső kiemelte, a felújítás célja részben, hogy olyan tereket alakítsanak ki, ahol azok a szülők is bent maradhatnak a kórházban, akik szeretnék beteg gyermekükkel tölteni az időt.

Fotó: Kadarka.net

A kórház és a szekszárdi önkormányzat az elmúlt években virágzó kapcsolatot alakított ki és mind újabb és újabb területeket talál az együttműködésre – fogalmazott Dr. Németh Csaba. A kórház főigazgatója örömét fejezte ki, hogy sikerült kapcsolatba lépni a kistérségi települések vezetőivel is, akik a felújításban való közreműködésükkel rögtön támogatást is nyújtanak az intézmény számára.

Kiemelte, ez azt fajta együttműködés annak lehetőségét vetíti előre, hogy a kórház még szervesebben épülhet be a térség életébe. Hozzátette, a legtöbb beteg, illetve dolgozó éppen azokról a településekről kerül a kórházba, mely települések most támogatják a felújítást.

Dr. Németh Csaba zárásként tudatta, a szakmai szempontok mellett a komfortra való igény miatt is fontos a rekonstrukció. Ugyanis a szülők részéről egyre nagyobb az igény aziránt, hogy a kórházban tartózkodhassanak beteg gyermekükkel, amit 3-4 ágyas kórtermekben nem lehet megoldani.

Fotó: Kadarka.net

Dr. Harangi Ferenc, osztályvezető főorvos arról szólt,  hogy a gyermekosztálynak helyet adó épület – mely közel 3 évtizede épült – megkopott az évek során, így időszerű a festés-mázolás és a fürdőhelyiségek, valamint a mellékhelyiségek fejlesztése, valamint az elkülönítő helyiség kialakítása a fertőző betegek részére.

A főorvos elárulta, ígéretet kaptak arra vonatkozóan is, hogy még az idén megújul a gyermekosztály 3. szintje is.

A sajtótájékoztató végén a polgármesterek megtekintették a gyermekosztály épületének 2. szintjét is, melyet tavaly a szekszárdi önkormányzat 10,5 millió forintos támogatásával sikerült felújítani és amelyhez hasonlóan újul meg hamarosan az első szint is.

A vezetőképen: Dr. Németh Csaba főigazgató (b), Dr. Harangi Ferenc osztályvezető főorvos, valamint Appelshoffer Ágnes, Tolna, illetve Ács Rezső Szekszárd és dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere. Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
Önkormányzati segítséggel újult meg a Balassa János kórház gyermekosztálya
Önkormányzati segítséggel újítják fel a Balassa János kórház gyermekosztályát
Ingyenesen biztosítják az újszülöttek ultrahangos szűrését Szekszárdon
Régi problémát orvosolt az önkormányzat és a kórház
„Értékteremtő közmunka” a szekszárdi Rendelőintézetben


ElőzőMegújulhat a kórház gyermekosztálya KövetkezőMegebédelt, majd meglopta vendéglátóját Bonyhádon


Read previous post:
Megebédelt, majd meglopta vendéglátóját Bonyhádon

2018.05.18....

Felvidékről kitelepítettek találkoznak Bonyhádon

2018.05.18....

Close