full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Öt illegális migránst szállított a Tolnában elfogott embercsempész

Öt illegális migránst szállított a Tolnában elfogott embercsempész

2020.06.06. Kiderült, hogy a csütörtök éjjel az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán elfogott 18 éves férfi a rendőrök elől való menekülés közben öt illegális migránst szállított ki kocsijából – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai június 4-én a hajnali órákban – a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével – az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán akartak megállítani egy osztrák rendszámú BMW-t, melynek vezetője megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásainak végül a 154-es kilométerszelvény közelében sikerült megállítani a menekülőt. A 18 éves osztrák férfit a rendőrök elfogták.

Még aznap éjszaka a Baranya megyei rendőrök az M6-os autópálya Szebényi pihenőjében feltartóztattak négy illegális migránst, akik feltehetően összefüggésbe hozhatóak a Tolnában intézkedés alá vont személlyel. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztály munkatársai pedig 9 óra 25 perckor az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a Sárközi pihenő környékén tartóztattak fel egy magát afgánnak valló férfit. Az elszámoltatások során kiderült, hogy az öt illegális migráns korábban abból a BMW-ből szállt ki, melynek sofőrje el akart menekülni az egyenruhások elöl.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 18 éves osztrák férfit a Tolna megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetése miatt, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A Szekszárdi Járásbíróság 2020. június 6-án elrendelte letartóztatását.

* A kép illusztráció

 
Read previous post:
Close