full screen background image
Keresés
2021 február 28 - vasárnap
  • :
  • :

Öt műszaki mentéshez és hét tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit

Öt műszaki mentéshez és hét tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit

2018.05.22. Öt műszaki mentéshez és hét tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit a pünkösdi hosszú hétvégén.

Tűzesetek:

Vezeték égett egy villanyóra feletti kapcsolódobozban Sárszentlőrincen szombat délután. A ház tulajdonosa értesített az áramszolgáltatót és áramtalanított, melyet követően az égés megszűnt. A paksi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a padlásteret, ahol tüzet, tűzre utaló nyomokat nem találtak.

Mintegy száz méter hosszan égett az avar, aljnövényzet a 6318-as út 8-as kilométerénél, Regöly közelében szombat délután. A tüzet a tamási önkormányzati tűzoltók oltották el kézi szerszámok segítségével.

A szekszárdi hivatásos tűzoltókat kétszer is riasztották szombaton kisebb területű szabadtéri tüzekhez.

Pakson egy személyautó motortere füstölt szombat éjjel, amit a város hivatásos tűzoltói fékeztek meg.

Melléképület égett a Baranya megyei Mekényesen vasárnap éjjel. A lángok továbbterjedését a dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg. A tűz következtében az épület lakhatatlanná vált, amiben egy ember élt életvitelszerűen, akit lakosságvédelmi intézkedés keretében egy barátjánál helyeztek el. Személyi sérülés az eset során nem történt.

Szabálytalanul égettek bútorokat és ruhaneműket egy hőgyészi családi ház udvarán hétfő késő délután. A tüzet a szekszárdi hivatásos tűzoltók oltották el kézi szerszámokkal, és a szabálytalan égetés miatt jegyzőkönyvet vettek fel.

Műszaki mentések:

Egy fa törzse repedt el hosszában Pakson a Báthori utcában pénteken este. A játszótéren tartózkodókat veszélyeztető fát a paksi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel vágták ki.

Árokba hajtott egy személyautó a 63-as út 12-es kilométerénél Szedres közelében szombat kora este. A szekszárdi hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanítását végezték. A balesetben egy ember súlyosan, egy könnyebben sérült a mentősök tájékoztatása szerint.

Csőtörés miatt felgyülemlett víz szivattyúzásához riasztották a tamási önkormányzati tűzoltókat vasárnap délelőtt. A kárfelszámolásban az önkéntesek is részt vettek.

Karbantartás miatt mászott fel egy dombóvári családi ház tetejére egy férfi vasárnap délután, ahonnan nem tudott lejönni, ezért a város hivatásos tűzoltóinak segítségét kérte, akik épségben lementették a tetőről.

Két személyautó ütközött Szekszárdon a Damjanich és a Zrínyi utca kereszteződésében hétfő délelőtt. Az egyik autó az ütközés következtében az oldalára borult és forgalmi akadályt jelentett, amit a város hivatásos tűzoltói szüntettek meg, miután áramtalanították a járműveket. A balesetben ketten sérültek meg, őket a mentősök a helyszínen ellátták.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Kapronczai Imre
Read previous post:
Close