full screen background image
Keresés
2020 szeptember 15 - kedd
  • :
  • :

Öt tűzesethez és öt műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltói

Öt tűzesethez és öt műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltói

2018.07.16. Öt tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén.

Tűzesetek:

A dunaföldvári önkéntes tűzoltók avatkoztak be szombaton Dunaföldváron, a Kereszt utcában, ahol felügyelet mellett nádégetést végeztek.

Avart, gazt égettek egy nagydorogi családi ház udvarában szombat délután. A lángokat a nagydorogi önkéntes tűzoltók fékezték meg.

Kézi szerszámokkal oltották el a tüzet Szekszárdon a Benedek-völgyben szombaton késő este a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, ahol gallyakat égettek.

Száz négyzetméteren égett az avar, gaz Szekszárdon a Bogyiszlói úton vasárnap kora délután. A lángokat a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Nádfedeles, vályogból épített parasztház és a vele egybeépített melléképület égett Sárszentlőrincen vasárnap délben. A gázt a tűzoltók kiérkezése ellőtt a szomszédok elzárták. A lángokat a paksi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A házat nemrég vásárolták, nem laktak benne, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Műszaki mentések:

Felborult egy tréler és leesett a rajta szállított jármű szombat reggel az M6-os autópálya 128-as kilométerénél, a Budapest felé tartó oldalon. A paksi hivatásos tűzoltók a vontató vonófejét, és a gépjármű vonóhorgát feszítő-vágó berendezés segítségével visszahajlították, a leesett járművet visszatették a szállítóra.

Két személyautó ütközött az 5513-as út 1-es kilométerénél, Alsónyék közelében. Az egyik jármű az úttesten az oldalára borult, a másik árokba hajtott. A két autóban összesen hárman utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek. A járművek áramtalanítását és a helyszín biztosítását a bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltók végezték.

Személyautóval és motor ütközött frontálisan a 61-es út 58-as kilométerénél, Tamásiban vasárnap dél után nem sokkal. A motoron ketten utaztak, mindketten súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopterek szállították kórházba őket. Az autó vezetőjét könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentősök. A járműveket a tamási önkormányzati tűzoltók áramtalanították.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság