full screen background image
Keresés
2021 június 19 - szombat
  • :
  • :

Otthonában ölték meg a dunaföldvári vállalkozót

Otthonában ölték meg a dunaföldvári vállalkozót

2016.02.16. Eltűnésének napján, otthonában ölték meg azt a dunaföldvári vállalkozót, akinek a holttestét vasárnap találták meg egy dunaújvárosi ház pincéjében – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Molnár Gábor elmondta: a 41 éves áldozatot 2013. május 1-jén dunaföldvári otthonában bántalmazták, a férfi belehalt sérüléseibe. Az emberöléssel három embert gyanúsítanak – G. R. 40 éves, G. A. 44 éves és Sz. J. 32 éves dunaújvárosi lakost -, mindhárman előzetes letartóztatásban vannak – tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy az áldozat eltűnését 2013. május 4-én jelentette be testvére. Az eset körülményeit a paksi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálta. Feltárták a férfi kapcsolatrendszerét, és bár több ellentmondás volt az adatok között, azok ekkor még nem indokolták büntetőeljárás megindítását. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2014-ben kapcsolódott be a vizsgálatba, majd idén január 5-én indított büntetőeljárást az ügyben.

A főkapitány-helyettes felidézte: elsőként Sz. J.-t vették őrizetbe január 29-én. Február 9-én G. R.-t a dunaújvárosi lakásán fogták el. Az Ausztráliából akkor hazatérő G. A.-t pedig vasárnap délelőtt a Liszt Ferenc-repülőtéren vették őrizetbe.

A rendőrök február 14-én, vasárnap Dunaújvárosban, egy Petőfi utcai ház területén kutattak a holttest után, amelyet a ház pincéjében tetemkereső kutya észlelt. Az áldozat két-három köbméternyi építési törmelék és beton alatt volt, amelyre később egy épületet is emeltek. Molnár Gábor azt mondta, az eddigi információk szerint a férfi holttestét még a gyilkosság napján Dunaújvárosba vitték és elrejtették.

A rendőrség a hétfői boncolás után biztosra veszi, hogy a dunaföldvári vállalkozó holtteste került elő – mondta a rendőrségi vezető.

Molnár Gábort megkérdezték, tettek-e beismerő vallomást a gyanúsítottak. Azt válaszolta, hogy a rendőrség birtokában személyi és tárgyi bizonyítékok is vannak, ezekről azonban a nyomozás érdekében nem nyilatkozik. Az indítékra vonatkozó kérdésekre mindössze annyit mondott, hogy a három gyanúsított ismerte egymást.

A bántalmazás körülményeiről szólva közölte: nincs információja arról, hogy fegyvert vagy más eszközt használtak volna a gyanúsítottak. Elmondta azt is, vannak adatok arról, hogy előre kitervelten követték el a bűncselekményt, ezt azonban még vizsgálják. Jelezte: az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Mint azt korábban már megírtuk, az eljárás egyik gyanúsítottja, Gál Roland 2006 óta dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, a városi közgyűlés közbiztonsági bizottságának is vezetője volt. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője múlt pénteken közölte: felfüggesztették a képviselő párttagságát.

MTI

A képen Molnár Gábor a TMRFK bűnügyi főkapitány-helyettese és Molnár Ágnes sajtószóvivő a szekszárdi sajtótájékoztatón. Fotó: Police.hu
Read previous post:
Close