full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Ötven bonyhádi diák kirándult Grazba

Ötven bonyhádi diák kirándult Grazba

2016.12.25. Egész napos adventi-karácsonyi kirándulást szervezett Grazba december 19-én a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma.

A kiránduláson ötven diák és tizenegy kísérő pedagógus, iskolai dolgozó vett részt. A programot a Bonyhádi Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta, melyet ezúton is hálásan köszönünk – nyilatkozta Ferencz-Szőcs Szilvia.

Az iskola pedagógusa elmondta, első állomásuk a csokigyár volt. A Zotter Schokoladen Manufaktur Ausztriában, Riegersburg közelében található, még Graz előtt, az osztrák-magyar határtól nem messze. A komplexum nem csak a csokoládégyárat foglalja magába, hanem egy élménypark jelleggel működő ökogazdaság is található itt, gyönyörű természeti környezetben. A csokoládégyár látogatása egy – a kakaótermesztésről szóló – filmvetítéssel kezdődött, ezután kóstolótúrára indultak a gyárban.

Az első állomáson 100%-os még édesítetlen kakaómasszából kanalazhattak. Igyekeztek, több – kevesebb sikerrel, a túra alatt beosztani az erejüket, mert tényleg annyit kóstolhattak, amennyi csak beléjük fért. Az ezt követő állomásokon különböző országok termőterületeiről származó pörkölt kakaóbabokat ízlelhettek, továbbmenve nugátokkal, tej-ízesített fehér-és forró csokoládékkal, gyümölcsös különlegességekkel, drazsékkal, pralinékkal kényeztették magunkat. Látogatásuk során üvegfal mögött végignézhették, ahogy a különféle gépekkel a gyárban dolgoznak. A csoport még Josef Zotter irodájába is bepillantást nyerhetett.

Forrás/fotó: Bonyhad.hu. Bővebben az oldalon – kattintson!




Read previous post:
Close