Nyitott pincék: mágnesként vonzották a látogatókat

Nyitott pincék: mágnesként vonzották a látogatókat

2015.05.26 Rekordgyanús számú látogatója volt a május 22. és 25. között megrendezett Szekszárdi Nyitott Pincéknek.

A Takler Pincénél nagy sikerrel zajlott le a négynapos rendezvény, ami egyben a nemrég elkészült Kúria megnyitója volt. Összesen 600-700 ember látogatott ki a borászathoz, ahol összességében ennyien még sosem jártak a nyitott pince napok alkalmával – tudta meg a Kadarka.net Takler Andrástól. Szombat délután és vasárnap, amikor jobb volt az időjárás csúcsszámban jelentek meg a borturisták, akiket talán a meleg étkezési lehetőség is vonzott. Szép számmal akadtak köztük a fiatalabb korosztályba tartozók is. Sok volt a 25-40 év közötti vendég. Hétfőn már jóval kevesebben voltak a rossz időjárás miatt.

Takler András elmondta, rengeteg látogató érkezett és távozott az ingyenes buszjáratokkal. Hozzátette: a járatok tovább is közlekedhettek volna. Az utolsó ugyanis délután öt körül ment el, pedig azután is bőven akadtak a Kúrián vendégek, akik közül többen hiába várták, hogy jöjjön értük a kisbusz.

Kifejezetten jó volt a forgalom a Remete Bor Kadarka utcai pincéjénél, ahova nagyon sokan, a tavalyinál jóval többen látogattak el. A vendégek többsége turista volt, de sok volt a szekszárdi is – számolt be tapasztalatairól Vesztergombi József borász. Kiemelte, hogy a látogatók elmondták, nagyon jól érzik magukat Szekszárdon. Azt is megosztották vele, hogy csak sok utánjárással találtak szabad szálláshelyet a városban. A Remete Pincénél szintén sok volt a fiatal, 20-35 év közötti vendég.

Az ingyenes buszjáratot itt is sokan vették igénybe. Nagyon jó ötlet, de a szolgáltatáson még finomítani kell és bővíteni lehetne azt – mondta el Vesztergombi József.

A Garay Élménypince Korzó Áruház előtt felállított borozójánál is hasonló volt a tapasztalat a látogatók számáról. Mint azt Pataki Nikolett az élménypince üzletvezetője portálunknak elmondta: sok volt a vendég, bár azt nem lehet megmondani, hogy ez a városi pünkösdi ünnepségnek, vagy a nyitott pincék rendezvénynek volt-e köszönhető. Hozzátette: több nagyobb csoportot is vendégül láttak.

Sokan voltak a Bodri Szőlőbirtokon, Faluhelyen is. A borászatnál nem csak a nyitott pince napokra várták a vendégeket, akikből szép számmal akadt. A vasárnap megrendezett Bodrikutya Fesztivál is igen népszerű volt – mondta el kérdésünkre Bodri Orsi. Nagyon sokan látogattak ki az eseményre, az étterem teltházzal működött. A fesztiválon nem csak borokat, hanem Petritsék mézeskalácsát, Balogh István házi sajtjait, vagy Tóth Sándor kávéit is megkóstolhatták, de ott volt illatos levenduláival Cindel Mária is. Bodri Orsi elmondta, sokan családostól, kutyával látogattak ki Faluhelyre. Vendégeik között még egy indiai pár is volt. A Bodri Szőlőbirtokon gyakorlatilag az összes szálláshely betelt.

Vida Péter szintén rengeteg vendégről tett említést a borbirtok Facebook oldalán, ahol arról is beszámolt, hogy valószínűleg csúcsot döntött a látogatók száma.

A Kadarka.net csapata a Remete Pince mellett másik három borászatnál járt személyesen szombaton és vasárnap. A Fekete Borpincénél, a Sebestyén Pincénél és Németh János pincészeténél. Tapasztalataink egybevágnak a borászok által elmondottakkal. Látogatásunk idején mindegyik helyen kimondottan sokan voltak. Budapestiekkel, székesfehérváriakkal, esztergomiakkal és Szombathelyről érkezettekkel is találkoztunk, de több alkalommal hallottunk német nyelvű társalgást is.

Hatalmas forgalomról számoltak be a Gábirel Taxi diszpécser szolgálatánál is. Mint azt elmondták, szombaton és vasárnap kimondottan sokan hívtak taxit azért, hogy eljussanak valamelyik pincészethez, vagy haza térjenek onnan.

Összesen egyébként tizenegy borászat csatlakozott a Szekszárdi Nyitott Pince napok rendezvényhez Pünkösd hétvégéjén.

A Fekete Borpincénél készült képgalériánk
Read previous post:
Close