full screen background image
Keresés
2019 november 1 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Paks II.: a következő feladat a létesítési engedélykérelem elkészítése és benyújtása

Paks II.: a következő feladat a létesítési engedélykérelem elkészítése és benyújtása

2019.10.30. A paksi atomerőmű beruházás kapcsán mérföldkőnek számított a műszaki terv október eleji elfogadása, a következő feladat az építkezés szempontjából legfontosabb dokumentum, a létesítési engedélykérelem elkészítése és benyújtása jövő év június 30-ig az Országos Atomenergia Hivatalhoz – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Roszatom igazgatójával, Alekszej Lihacsovval folytatott tárgyalásán Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdai tájékoztatása szerint a miniszter kiemelte: jelenleg már három felvonulási épület építése zajlik, és az irányítástechnikai tender is sikeresen lezárult, amin a francia Framatom és a német Siemens konzorciuma nyert.

A paksi atomerőmű építésével így Magyarország fontos platformot biztosít a kelet-nyugati gazdasági együttműködésnek – hangsúlyozta.

A Roszatom fővállalkozásában zajló beruházásban az amerikai General Electric a legnagyobb a beszállító. A paksi bővítés így egy fontos orosz, amerikai, német, francia, magyar együttműködésben megvalósuló beruházás, amely hosszútávon fogja biztosítani a magyar gazdaság versenyképes működéséhez szükséges energiát – fejtette ki Szijjártó Péter a közlemény szerint.

MTI


Roszatom Szijjártó Péter


Read previous post:
Close