full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Paksi vereségével elveszítette vezető helyét a Vasas

Paksi vereségével elveszítette vezető helyét a Vasas

2016.12.12. A Vasas szombaton 1-0-ra kikapott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, így éppen a téli szünet előtt veszítette el éllovas pozícióját.

Az angyalföldiek két legfőbb üldözője közül a Videoton egy, a Budapest Honvéd három pontot szerzett, s mindkét együttes jobb gólkülönbségével előzte meg a Vasast.
A paksiak sikerükkel továbbra is veretlenek saját közönségük előtt, ugyanakkor eddigi tíz hazai meccsükből csak harmadszor győztek.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Paksi FC-Vasas 1-0 (1-0)
————————
Paks, 800 néző, v.: Karakó
gólszerző: Hahn (43.)
sárga lap: Vernes (51.), Gévay (60.), Szakály (62.), Lenzsér (79.), Laczkó (87.), illetve Ádám (51.), Remili (59.), Korcsmár (78.), Murka (89.)

Paks:
——
Molnár P. – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kecskés, Papp K., Bertus – Koltai (Bartha, 67.), Hahn (Vernes, a szünetben), Szakály D. (Laczkó, 84.)

Vasas:
——
Nagy G. – Burmeister, Ristevski, Korcsmár – Murka, Vida, Berecz, Hangya – Ádám M. (Király B., 68.), Pavlov, Remili (Ferenczi, 79.)

Az iramra nem lehetett panasz, de a csapatok nem estek egymásnak a mérkőzés elején. A Vasas birtokolta többet a labdát, azonban ez helyzetekben egyáltalán nem mutatkozott meg. A szünet előtti negyedórában már teljesen kiegyenlített volt a játék, a hazaiak pedig második komolyabb lehetőségüket gólra váltották, így ők vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

Az angyalföldiek kezdték jobban a második félidőt, ugyanakkor a paksiak jártak közelebb az újabb gólhoz, egy hazai szabadrúgás után a keresztlécen csattant a labda. Később feszültté vált a találkozó hangulata, többször összeakaszkodtak a játékosok, emiatt sokat állt a játék, ami az előnyben lévő Paksnak kedvezett. A hajrában a Vasasnak Molnár bravúros védései miatt nem sikerült egyenlítenie, a hosszabbításban pedig Nagynak kellett kétszer is nagyot hárítania a veszélyes hazai kontrák végén. Az eredmény nem változott a lefújásig, így a Vasas az elsőről a harmadik helyre csúszott vissza.

MTI

A képen: A paksi Szakály Dénes (b) és Murka Benedek, a Vasas játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Paksi FC – Vasas mérkőzésen Pakson 2016. december 10-én. MTI Fotó: Sóki Tamás
Read previous post:
Close