full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Pakson nyert a Diósgyőr

Pakson nyert a Diósgyőr

2018.12.15. A Diósgyőri VTK 2-1-re nyert a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján.

A Tolna megyeiek sorozatban hatodik bajnoki meccsüket nem tudták megnyerni, míg a DVTK egymás után ötödik élvonalbeli találkozóján maradt veretlen.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)
——————————–
Paks, 418 néző, v: Németh Á.
gólszerzők: Papp (17.), illetve Tajti (15.), Hasani (63.)
sárga lap: Hahn (45.), Simon A. (84.), illetve Tóth (53.)

Paks:
—–
Rácz – Kővári, Lenzsér, Gévay, Fejes – Papp (Egerszegi, 55.), Kecskés – Bartha (Simon A., 79.), Remili (Haraszti, 64.), Bertus – Hahn

DVTK:
—–
Bukrán – Brkovic, Karan, Tamás – Sesztakov (Eperjesi, 74.), Szabó, Márkvárt, Tajti (Tóth, 50.), Juhar – Hasani (Bacsa, 90.), Mihajlovic

Szombat reggelre nagyjából 10 centiméteres hótakaró borította a paksi pályát, de a mérkőzést le lehetett játszani, igaz, a talaj állapota messze volt az ideálistól. A két csapat a szállingózó hóesés ellenére igyekezett futballozni, és a közönség az első 20 percben rögtön két gólt is láthatott. A vendégek szerezték meg a vezetést egy szép fejesgóllal, két perc múlva aztán – szintén fejesből – egyenlített a Paks. Újabb két perc telt el, amikor tizenegyeshez jutott a DVTK, de Mihajlovic próbálkozását szép vetődéssel hárította Bukrán. A szünetig már nem változott az állás, jóllehet helyzetek mindkét oldalon adódtak.

Fordulás után ismét mindkét együttes nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, de az egyre élénkebb hóesésben nem ment a gólszerzés. Majdnem 20 perc elteltével aztán Hasani lőtte kapura a labdát nagyjából 30 méterről, Rácz kapus pedig nagyon rosszul mérte fel a helyzetet, s gyakorlatilag saját kapujába ütötte be a labdát. A Paks egészen az utolsó pillanatokig próbálkozott az egyenlítéssel, igyekezete azonban hiábavalónak bizonyult.

Fotó: dvtk.hu/Szabó Krisztián

MTI
Read previous post:
Close