full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Pakson szerezte meg első idegenbeli győzelmét a Diósgyőr

Pakson szerezte meg első idegenbeli győzelmét a Diósgyőr

2019.10.26. A Diósgyőr 2-1-re győzött a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának szombati játéknapján, ezzel a mostani idényben először szerzett pontokat idegenben.

A DVTK eddig mind a négyszer kikapott vendégként, mostani sikere pedig azt jelenti, hogy már nincs idegenben nyeretlen csapat az NB I-ben. A DVTK 11 bajnoki meccs után győzött ismét idegenben, legutóbb februárban, a MOL Fehérvár FC vendégeként tudott nyerni.

A Paks saját közönsége előtt harmadszor, egymás után másodszor kapott ki.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
——————————–
Paks, v: Kassai
gólszerzők: Könyves (59.), illetve Ivanovski (14.), Iszlai (65., tizenegyesből)
sárga lap: Poór (21.), Szabó J. (38.), Könyves (50.), Lenzsér (63.), illetve Korbély (52.), Tamás M. (71.)

Paks:
——
Rácz – Osváth, Lenzsér, Poór, Szabó J. – Simon Á. (Kecskés, 57.), Papp K. – Balogh B., Fejős (Remili, a szünetben), Könyves – Hahn (Báló, 87.)

DVTK:
——-
Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt, Iszlai – Sesztakov, Rui Pedro (Vági, 85.), Korbély (Prosser, 62.) – Ivanovski (Hasani, 44.)

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a Diósgyőr, amely viszonylag korán vezetést szerzett, és a szünetig irányította is a játékot. A hazaiak csupán három kapura lövéssel próbálkoztak, de a gólszerzéshez nem jártak közel.

A fordulás után nagy lendülettel kezdett a Paks, amely előbb helyzetig, majd egyenlítésig jutott, az öröm azonban nem tartott sokáig, négy perccel később ugyanis tizenegyest kapott a DVTK. A vendégek így újra előnybe kerültek, és a lefújásig már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

MTI
Read previous post:
Close