full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Paktummal segítik a foglalkoztatást Tolna megyében

Paktummal segítik a foglalkoztatást Tolna megyében

2016.11.23. Egymilliárd kétszázötvenöt millió forintos támogatást nyert a megyei önkormányzat „Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum” projektje a „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című TOP-os pályázat keretében.

A megye a Tolnáért – Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft.-vel tartott közös szakmai rendezvényt hétfőn, Szekszárdon, ahol a konzorciumi együttműködésben résztvevő partnerekkel aláírták a megállapodást. Az eseményen Ribányi József, megyei közgyűlési alelnök, valamint dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott hangsúlyozták a paktum céljának számító munkahelyteremtés, és helyi gazdaságfejlesztés fontosságát.

A projekt célja, hogy a Tolna Megyei Önkormányzat vezetésével Tolna megyére kiterjedő, a megyében releváns valamennyi gazdasági ágazatot felölelő gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési partnerség, együttműködés (Paktum) jöjjön létre, és a közösen kialakított stratégia mentén, képzési és foglalkoztatási programok valósuljanak meg.

A fejlesztés a Tolna Megyei Önkormányzat, a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal, a Tolna Megyei Kormányhivatal, a Tolnáért – Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. és a Kék Madár Alapítvány konzorciumi együttműködésében valósul meg.

Szakértői oldalról bővebben Janza Frigyes tájékoztatott, aki a foglalkoztatási paktum lényegének nevezte, hogy minden szereplő megtalálja számításait. Fontos, hogy a projekt a helyi szereplők összefogásán alapuljon és az adottságokkal is összhangban legyen – tette hozzá. Előadásában a paktumban rejlő számos lehetőséget is bemutatta, mint például: munkaerő-piaci szolgáltatások vagy a támogatások.

A közel 1,3 milliárd forintos forrásból paktumiroda és paktumszervezet felállítására is sor kerül, amelyek a keresleti és kínálati oldalak feltérképezésére, és a felek közötti közvetlen párbeszéd megteremtésére törekszenek.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka. További  képek a Tolna Megyei Önkormányzat Facebook oldalán!
Read previous post:
Close