full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Ács Rezső kisütötte, Haag Éva megtöltötte, az otthon lakói mind megették

Ács Rezső kisütötte, Haag Éva megtöltötte, az otthon lakói mind megették

2016.12.18. Nem mindennapi „szakácsok” jártak a Mérey utcai idősek otthona lakóinak kedvében. Péntek délután ugyanis Ács Rezső polgármester és Haag Éva alpolgármester készített nekik palacsintát.

2018hirdetés

A rendhagyó sütésre közel harminc szépkorú gyűlt össze az idősek otthona ebédlőjében. A bentlakók árgus tekintettel figyelték a polgármestert és az alpolgármestert, akik miután kötényt öltöttek, azonnal munkához is láttak. Bőven akadt dolguk, hiszen összesen mintegy háromszáz palacsintát kellett elkészíteniük, bár a nyugdíjas Jani Józsefné és az otthont vezető Rottenbacher Ádám személyében segítőik is akadtak.

Annak ellenére, hogy saját bevallása szerint nem szokott és nem is tud főzni, Ács Rezső igen rutinosan vette kezébe palacsintasütőt. A sülőfélben lévő palacsintákat még fel is dobta, amit még a palacsintasütés terén bizonyára nagy tapasztalattal rendelkező Jani Józsefné sem vállalt. A kisült palacsintákat Haag Éva kente meg lekvárral, illetve szórta meg kakaóval gondosan.

Miután Ács Rezső saját kezűleg szervírozta az időseknek az elkészült ételt, nem is lehetett kérdéses, hogy ízletes lett-e a végeredmény, ugyanis az összes kiosztott palacsinta hamar elfogyott.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőVízpartok télvízkor KövetkezőAz „Év Bortermelőjével” készített riportot az Echo TV Szekszárdon