full screen background image
Keresés
2020 március 29 - vasárnap
  • :
  • :

Pályázaton nyert pénzből erősíti a civil közösséget a bonyhádi egyesület

Pályázaton nyert pénzből erősíti a civil közösséget a bonyhádi egyesület

2018.04.12. A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár egyesülete, a Könyv-Kultúra Közhasznú Egyesület nagy sikert tudhat maga mögött. A „Kultúr Szalon Civil szerveződések a Solymár Imre Városi Könyvtárban a bonyhádi kulturális élet színesítése céljából” című pályázatával 1 234 308 Ft-ot nyert a pécsi Erősödő Civil Közösségek pályázatán.

Az Erősödő Civil Közösségek (ECK) pályázati program az Emberség Erejével Alapítvány koordinálásában valósul meg. A támogatási program keretében 2020-ig, három éven keresztül évente 100 millió forintos nagyságrendű összegre pályázhatnak szervezetek és informális csoportok, Baranya, Somogy és Tolna megyében megvalósuló programokkal.

Az Emberség Erejével Alapítvány célja az ECK segítségével a civilek láthatóvá tétele, a közösségépítés, az állampolgársági öntudat, a demokráciafejlesztés, a szervezet-erősítés, a mindennapokban az emberek közötti bizalom, a kapcsolatok és együttműködések, a civil közösségek erősítése. A Könyv-Kultúra Egyesület ezekkel a célokkal összhangban kért támogatást régi és új klubjai működtetéséhez, melyet az Alapítvány támogatásra méltónak ítélt.

A kluboknak, köröknek a bonyhádi városi könyvtár ad otthont. Júniusban indul útjára a Civil Kultúr Kör, melynek első vendége Kepes András lesz a Völgységi Könyvfesztiválon. Támogatást kapott a Kipp-Kopp diafilm klub, melynek köszönhetően a résztvevő családok új kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg. Hasonlóképpen részesült támogatásban a Kreatív Csajok Kézműves Klub is, mely szeptembertől nagy mértékben segítheti a könyvár versenyeinek jutalmazását.

Megalakul a Bonyhádi Irodalmi Kör, melynek keretein belül lehetősége nyílik a helyi és környékbeli irodalombarátoknak, hogy találkozzanak. A kör nemcsak azt a célt szolgálja, hogy az ide járók megbeszéljék olvasmányélményeiket, hanem hogy a helyi írók is találkozhassanak. Elindítjuk a Régi idők mozija klubot, ahol megelevenednek a régi idők mozijainak sztárjai.

Az új klubok szeptemberben indulnak, minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők.

Forrás: Solymár Imre Városi Könyvtár – Matisz Nóra
Read previous post:
Close