full screen background image
Keresés
2022 január 14 - péntek
  • :
  • :

Párbeszédet kezdeményeztek a polgármesterek a drogokról a közbiztonsági fórumon

Párbeszédet kezdeményeztek a polgármesterek a drogokról a közbiztonsági fórumon

2016.10.28. Közbiztonsági fórumot tartott a Szekszárdi Rendőrkapitányság szerdán Szekszárdon és Tolnán.

Szekszárdon szerda délelőtt tartották meg az egyeztető fórumot a rendőrség Tartsay úti épületében. A rendezvényen a társszerveken túl a kapitányság illetékességi területéhez tartozó települések képviselői, polgármesterei is részt vettek – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság TMRFK.

A kapitányság vezetője, dr. Pilisi Gábor ezredes tájékoztatta a résztvevőket az év első kilenc hónapjának eredményeiről. Bíró Pál alezredes a szekszárdi iskolai bűnmegelőzési tanácsadói tevékenységéről számolt be. Kerekes Márk, a kapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője a baleseti, valamint a közlekedési helyzetet mutatta be.

A települések polgármesterei a fórumon párbeszédet kezdeményeztek a dizájner drogokról és az egyéb kábítószerekről, valamint a közlekedés helyi problémáival kapcsolatosan kérték a rendőrség segítségét.

Fotó: TMRFK

Tolnán szerda délután tartották az egyeztető fórumot, melyet Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. A kapitány később a határvadász-képzésről is átfogó tájékoztatást adott, vázolta a bővítés térségre gyakorolt hatását és a településen élők számára nyújtott lehetőségeit. A Tolnai Rendőrőrs parancsnoka, Csorba Szilárd alezredes a márciusi hivatalba lépése óta tett intézkedéseiről és a változásokról számolt be. Dr. Buda Bernadett őrnagy a helyi bűnmegelőzési tevékenységről tájékoztatta a jelenlévőket.

A fórumozók a rendőrség segítségét kérték a közterületi rongálások, garázdaságok visszaszorításával kapcsolatosan, valamint a kistérségre jellemző halászati jogsértésekre vonatkozó rendőri fellépésről egyeztettek.

Mindkét rendezvényen részt vett Molnár Gábor ezredes, bűnügyi főkapitány helyettes, aki megköszönte az együttműködők munkáját, majd Tolna megye országos megítéléséről adott általános tájékoztatást. Beszámolt azokról a rendőri eszközökről, programokról, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Tolna megye az ország legbiztonságosabb térségei közé tartozzon.

Fotó: TMRFK