full screen background image
Keresés
2019 március 2 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Parlagfű: Tolnában eddig 35 ezer hektárt ellenőriztek

Parlagfű: Tolnában eddig 35 ezer hektárt ellenőriztek

2018.08.16. Tolna megyében eddig 35 ezer hektárnak, a termőterület 14,5 százalékának parlagfű-borítottságát ellenőrizték a járási hivatalok mezőgazdászai – közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a gazdák a tarlókezelést, tarlóhántást megkezdték, és többségében be is fejezték. A nem kezelt tarlókon azonban jelentős a gyomosodás, az utak szélén lévő, nem kaszált területeken a parlagfű virágbimbós, virágzó állapotban van. A gabonatarlókon ezután várható a parlagfű tömeges megjelenése – írták.

Eddig 75 esetben küldtek ki közérdekű védekezésről szóló határozatot parlagfűvel borított földrészletek tulajdonosainak, kezelőinek. A hivatal honlapján olvasható, több mint fél száz határozatban közel 30 hektárnyi területen rendelték el a védekezést; kényszerkaszálásra eddig nem volt szükség.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) hétfőn másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt; Szekszárdon a parlagfű pollenkoncentrációja már a múlt héten meghaladta a nagyon magas szintet.

MTI


allergia kormányhivatal parlagfű termőföld
ElőzőFokozott ellenőrzést tart a rendőrség a hosszú hétvégén Tolna megyében


Read previous post:
Close