full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Pátosz és irónia a Szekszárdi Magasiskolában

Pátosz és irónia a Szekszárdi Magasiskolában

2016.07.09. A pátosz és az irónia kérdésköre áll középpontjában az idei Szekszárdi Magasiskola írói alkotótábornak, amelyet hétfőtől negyedik alkalommal rendeznek meg Szekszárdon.

2018hirdetés

Az egyhetes írótáborban, amelyben idén tizenöten vesznek részt, a szervezők szerint Mészöly Miklós szellemi örökségének jegyében igyekeznek közel hozni az írásművészet kérdéseit az irodalmi alkotás iránt érdeklődőkhöz.

A pátosz és az irónia Mészöly munkásságában is központi kérdés; most azt járjuk körül, hogyan lehet választ adni a pátosz és az irónia mentén, hogyan lehet megtalálni a helyes utat, és ez milyen irodalmi eljárásokat, gondolkodási sémákat jelent – mondta Péterfy Gergely író, a mesterkurzus egyik vezetője az MTI-nek.

A kurzuson, amelynek a szekszárdi Mészöly Miklós Emlékház ad otthont, Péterfy mellett Tóth Krisztina költő és Cserna-Szabó András Mészöly-díjas író foglalkozik a hallgatókkal. Az írói alkotótáborban mások mellett Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője Mészölyről, Szkárosi Endre író a fiatal írók tehetséggondozásáról, N. Horváth Béla irodalomtörténész Mészöly és Szekszárd kapcsolatáról tart előadást.

A kurzus programjában esténként a vármegyeháza Pollack-kávézójában nyilvános kerekasztal-beszélgetések is szerepelnek. Ezeken a közönség találkozhat több Mészöly-díjas íróval, valamint Kukorelly Endrével, Pion Istvánnal és Simon Mártonnal. Szintén kerekasztal mellett beszélgetnek a kortárs folyóirat-kultúra helyzetéről, a Jelenkor, a librarius.hu, a Kalligram kiadó főszerkesztőinek részvételével.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close