full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

Pénteken indul a Fölszállott a páva 5. évada

Pénteken indul a Fölszállott a páva 5. évada

2017.10.26. A területi válogatókkal – amelyeken több mint ezren álltak ismét a zsűri elé – pénteken indul a Fölszállott a páva 5. évada, amelyet a Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára rendeznek meg.

Október 27-én 20:25-től a szarvasi, 21 órától pedig a fővárosi területi válogatóról készült filmeket tekinthetik meg a Duna televízió nézői – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorában továbbra is 4 kategóriában állnak a zsűri elé: külön mérettetnek meg az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncos párok; valamint a néptáncegyüttesek.

A népi kultúra hagyományának megtartó, összekötő erejével már az első adásban találkozhatnak a nézők: megismerkedhetnek a bátonyterenyei Haraszti József néptáncossal, aki már végigélt egy Pávát – igaz, csak kísérőként. A fiatal néptáncos a gyermekpáva énekkategória-győztes ikerpárjának, Marcsinak és Julcsinak a bátyja. “A család egy biztos pont az életünkben, onnan kapjuk meg az alapokat az élethez. Nagyon örülök, hogy olyan neveltetést kaptam otthon, amivel az életemet egyenes háttal tudom leélni” – idézi a közlemény Haraszti Józsefet.

Szintén pénteken ismerhetik meg a nézők Oszlánszky Patrikot, a gyermekpáva közönségdíjasának, a nehéz sorsú Hoksz Attilának a mentorát. “Aki eddig az apró tehetség, Attila sorsáért izgult, aki a nézők és az OTP Bank jóvoltából otthont tudott vásárolni Dombrádon, most szoríthat mesterének, Patriknak is: párjával, Bulyáki Anettel nagyecsedi táncokkal áll a zsűri elé. Hogy folytatódik-e a dombrádi sikerszéria, kiderül a szarvasi területi válogató végén” – írják az ajánlóban.

A Fölszállott a páva a teljes Kárpát-medencét képviselve, összesen hat területi válogatóval számol be az élő adásokat megelőző küzdelmekről, a filmek végén pedig kiderül, hogy kik a továbbjutók. November 17-től az élőben sugárzott elődöntők következnek, a középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a 4 kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Az idei széria újdonsága, hogy a mediaklikk.hu/pava oldalon az összes jelentkező produkcióját megtekinthetik az érdeklődők.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

Berecz István, aki az első évadból győztesen távozott, a gyermekek számára kiírt évadokban pedig zsűritagként vett részt a Fölszállott a pávában, most Kacsó Hanga Borbálával az ötödik évad promóciós kampányát segíti.

A Fölszállott a páva műsorvezetői ezúttal is Novák Péter és Morvai Noémi lesznek.

MTI
Read previous post:
Close