full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Pénzügyi tudatosságot növelő applikációt mutattak be szekszárdi diákoknak

Pénzügyi tudatosságot növelő applikációt mutattak be szekszárdi diákoknak

2018.02.13. Osztályfőnöki óra keretében ismerhették meg a diákok kedden a Kincstár JátéKincstár nevű telefonos applikációját. A szekszárdi Garay János Gimnázium az országos kincstári roadshow negyedik állomása volt.

Az iskola tanulóit és a roadshow résztvevőit Balatoni Ildikó a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese és Fehér János megyei igazgató köszöntötte hangsúlyozva: „a pénzügyi kultúra fejlesztését, a gyermekek pénzügyi ismereteinek bővítését célszerű már iskolás korban elkezdeni. A JátéKincstár alkalmazás játékos és szórakoztató formában, közérthető nyelven segíti a Magyar Államkincstár ezirányú küldetését.

Az elnökhelyettes hozzátette: a játékot több középiskolában is bemutatják majd annak érdekében, hogy minél több diák megismerhesse a játékot, és annak révén a Kincstár befektetési szolgáltatási tevékenységét és az állampapírokat, mint megtakarítási termékeket.”

A Magyar Államkincstár 2013 decemberében nagy sikerrel indította el a WebKincstár szolgáltatás kiegészítő elemeként az okostelefonon elérhető állampapír-forgalmazási
elektronikus csatornáját, MobilKincstár néven. A MobilKincstár alkalmazás elsődleges célja az állampapírokhoz kapcsolódó online tranzakció kezdeményezési és lekérdezési funkciók biztosítása, amelyet a JátéKincstár modullal egészítettek ki a fejlesztők 2016 decemberében.

A játék kialakításában fontos cél volt, hogy a Kincstár állampapír-forgalmazási tevékenységének egyes elemei tükröződjenek, továbbá a játék egyszerre mutassa be a Kincstár szolgáltató funkcióját, és az állampapírok tulajdonságait.

Forrás: Magyar Államkincstár
Read previous post:
Close