full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Perszimulációt tartottak Tamásiban

Perszimulációt tartottak Tamásiban

2019.05.31. Fiktív büntetőper tárgyalásának adott otthont a Nyitott Bíróság Program keretében csütörtökön a Tamási Járásbíróság.

Minden szerepet bírák játszottak, akik Tolna megye több városából érkeztek a perszimulációra. Az eset moderátorai Dr. Rideg Milán bírósági fogalmazó, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két egyenruhása, Szemes Norbert törzszászlós és Komlósiné Kiss Anett őrnagy voltak.

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium tanulói betekintést nyertek a tárgyalási folyamatba, olyan esetet ismerhettek meg, melynek akár részesei, akár szemtanúi lehetnek a való életben. A fókuszban egy közlekedési baleset volt – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A moderátorok menet közben folyamatosan megállították az eseményeket. A tárgyalás szünetében interaktív beszélgetésekre került sor, mely során a diákok választ kaphattak a jogeset kapcsán felmerülő kérdéseikre.

A rendezvény célja a diákok jogi ismereteinek bővítése, a jogkövető magatartás kialakítása, valamint a pályaorientáció volt.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close