full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Pokoli torony, macimentés és létra-séta a kurdiak versenyén

Pokoli torony, macimentés és létra-séta a kurdiak versenyén

2018.09.22. Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Tűzkakas Diáktűzoltó versenyt pénteken Kurdon.

A rendezvényt dr. Balázs Gábor tű. ezredes nyitotta meg, aki elmondta, hogy külön öröm számára, hogy Kurdon évről évre ennyien versengenek a legjobbnak járó elismerésért. Az igazgató a biztonság hetéhez kapcsolódóan hangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek már egészen fiatal korban tisztában legyenek a rájuk leselkedő veszélyekkel és azok megelőzési lehetőségeivel. Akik pedig ezen a versenyen részt vesznek, élen járnak ezen ismeretek megszerzésében és birtoklásában.

A verseny során tizenkét játékos, „tüzes – vizes” ügyességi feladat során mérték össze tudásukat a diákok. Az olyan hangzatos elnevezésű állomásokon, mint a macimentés, mocsárjárás, pokoli torony, csőguriga, víz felett lógva, tömlős váltó, ég a ház!, vagy éppen a létra-séta, nem csak ügyességükre, de elméleti tudásukra is szükségük volt a lelkes diáktűzoltóknak.

Az idén tizennégy csapat nevezett a megmérettetésre, Bonyhádról, Gyulajról, Dunaszentgyörgyről, Bölcskéről, Paksról és természetesen Kurdról érkeztek versenyzők.

A versenynek az időjárás is kedvezett, és a jó hangulatban telt versengésből végül a fiúknál a paksi Locsoló Bajnokok, a lányoknál pedig a kurdi Tűz Gyermekei kerültek ki győztesen. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíját Szabó Dávid, a Bölcske ÖTE csapattagja, illetve a házigazda kurdiak Lángelmék nevű csapata vihette haza.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close