full screen background image
Keresés
2019 május 31 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Polgármestert választanak vasárnap Őcsényben

Polgármestert választanak vasárnap Őcsényben

2017.12.11. Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Őcsényben – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője hétfőn az MTI-t.

Herczig Hajnalka, a mintegy 2400 lakosú község jegyzője közölte: az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település eddigi független polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.

A vasárnapi voksoláson négy független jelölt indul a polgármesteri posztért: Csapai János, Fülöp János (ismét), Guzsván István és Kozma Zoltánné. Őcsény választási névjegyzékében 2045-en szerepelnek – ismertette a jegyző.

Fülöp János, aki 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést, lemondását korábban az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában. A községben ugyanis sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid szervezet közreműködésével menekülteket látott volna vendégül. Beszámolt arról is, hogy kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak.

A képen Őcsény. Fotó: magyaridok.hu

Kapcsolódó cikkek:
Lemondott az őcsényi polgármester – videóval
Orbán Viktor is megszólalt az őcsényi tiltakozás ügyében

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close