full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Pontot szerzett a Haladás Pakson

Pontot szerzett a Haladás Pakson

2019.02.09. A sereghajtó Haladás 1-1-es döntetlent ért el a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A szombathelyi együttes három vereség után szerzett pontot, nyeretlenségi sorozata azonban már hat meccs óta tart, s mivel közvetlen riválisai nyertek szombaton, egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a bennmaradást illetően.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Paksi FC-Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)
—————————————
Paks, v.: Solymosi
gólszerzők: Simon A. (30.), illetve Bamgboye (81.)
sárga lap: Papp (73.), Lenzsér (83.), illetve Holdampf (29.), Bamgboye (40.), Rabusic (61.), Dausvili (83.)

Paks:
—–
Nagy G. – Kulcsár D., Fejes (Lenzsér, 64.), Gévay, Szabó J. – Papp – Hahn (Bartha, 84.), Kecskés, Egerszegi, Remili – Simon A. (Könyves, 64.)

Szombathelyi Haladás:
———————
Király – Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Mi. – Dausvili, Holdampf (Németh Má., 71.) – Bamgboye, Gaál (Rabusic, a szünetben), Ofosu – Mészáros (Rui Pedro, a szünetben)

A mérkőzés a 77 éves korában elhunyt, olimpiai bajnok Ihász Kálmán emlékére gyászszünettel kezdődött.

A Haladás az első félidő első felében letámadta ellenfelét, a játék – némi meglepetésre – leginkább a hazai térfélen folyt. Kaput eltaláló kísérletet ugyanakkor először a 30. percben láthatott a közönség, ebből azonban egyből gól is lett: Simon szánta rá magát váratlanul egy lövésre a bal oldalról, s ez meglepte Királyt, aki nem tudott hárítani. A találat után megváltozott a játék képe, a Paks átvette az irányítást, s több helyzetet is kidolgozott.

A szünet után fokozatosan a vendégek kerültek fölénybe, próbáltak lendületes támadásokat vezetni, de a befejezések egy ideig nem sikerültek. A hajrához közeledve aztán összejött az egyenlítés, s az utolsó percekben is “nyomott” a Haladás, de – miközben hatástalanított egy-két hazai kontrát – a győztes gólt már nem sikerült megszereznie.

Fotó: paksifc.hu

MTI
Read previous post:
Close