full screen background image
Keresés
2020 október 26 - hétfő
  • :
  • :

Portugáliában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd

Portugáliában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd

2017.11.28. Biztos továbbjutóként utazik Portugáliába az Atomerőmű KSC Szekszárd, ahol az Európa-kupa csoportkörének utolsó fordulójában a GDESSA-Barreiro vendége lesz. A találkozó magyar idő szerint szerdán 21:30-kor kezdődik.

Parádés győzelmet aratott vasárnap az Atomerőmű KSC Szekszárd a bajnoki címvédő és kupagyőztes Sopron ellen, miután fantasztikus hangulatú mérkőzésen, telt házas közönség előtt tizenhárom ponttal felülmúlta ellenfelét. Bár a kezdőcsapatok kijelölésénél mindkét edző húzott váratlant – a hazaiaknál Krnjics Szara, a vendégeknél pedig Jovanovics és Crvendakics is csak a kispadról szállt be -, a találkozó nagy részében a KSC akarata érvényesült. Djokics Zseljko csapata az eddigi szezon talán legjobb védőjátékával rukkolt elő, aminek eredményeképpen a soproniak mindössze 53 pontra voltak képesek. A mérkőzés legjobbjának megválasztott Studer Ágnes (18 pont, 4 gólpassz, 2 labdaszerzés) fantasztikus estét zárt, csakúgy mint a támadásban szintén elévülhetetlen érdekemet szerző Teja Oblak (14 pont, 4 gólpassz), illetve a palánkok alatt egyeduralkodó Erica McCall (7 pont, 14 lepattanó, 3 blokk).

A soron következő Európa-kupa mérkőzés a csoportkörből való továbbjutás szempontjából izgalmaktól mentes lesz, mivel a KSC a múlt heti Nymburk elleni győzelmével már bebiztosította a helyét a legjobb huszonnégy között. A Barreiro elleni utolsó fordulóbeli találkozó eredménye azonban mégsem lesz teljesen tét nélküli, hiszen az egyenes kieséses szakasz első körének párosításai a csoportkörben elért eredmények alapján kerül kijelölésre.
A versenykiírás szerint a tíz (A-J) csoport első két helyezettje, illetve a két legjobb harmadik helyezett jut tovább a csoportkörből. A legjobb nyolc automatikusan az egyenes kieséses szakasz második körébe jut, míg a többiekre – a csoportkörbeli eredményeken alapuló kiemeléssel – két mérkőzéses párharc vár a további nyolc szabad helyért.

Európa-kupa menetrend

A portugál bajnoki címvédő GDESSA-Barreiro jelenleg hazája bajnoksága második helyén áll 7-1-es mérleggel. Egyetlen vereségüket hazai pályán a tabella éllovasa, az Uniao Sportiva ellen jegyezték (52-56). A legjobb egyéni statisztikai mutatókkal az amerikai Ashli Payne (15,8 pont; 9,8 lepattanó), valamint Marcia Costa (13,4 pont; 6,5 lepattanó; 4,4 gólpassz; 3,4 labdaszerzés), Emilia Ferreira (7,5 pont; 7,0 lepattanó) és Maianca Umabano (12,1 pont; 3,1 lepattanó) rendelkeznek.

A portugáloknak az Európa-kupában már jóval kevesebb sikerélményük volt, öt mérkőzésből mindössze egyet tudtak megnyerni a Nymburk ellen. A nemzetközi porondon a hátvéd Costa (18,3 pont; 5,3 lepattanó; 3,0 gólpassz), illetve bedobó Payne (15,8 pont; 8,8 lepattanó) dicsérhető a leginkább.

A mérkőző felek október végi találkozóján a KSC fölényesen nyert, a legjobb dobók Oblak (19/6), Krnjics (14), Bálint Réka (13/3), Gereben Lívia (13), Mansaré Manty (12), illetve Payne (22/3) és Costa (20/9) voltak.
A Barreiro legutóbb szombaton lépett pályára, amikor is az Ovarense otthonában 55-58-as győzelmet arattak.

A GDESSA-Barreiro – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Arana (spanyol), Jacobs (belga), Ortis (francia)) találkozó szerdán magyar idő szerint 21:30-kor kezdődik a barreiroi Pavilhao Municipal Luis de Cavalho sportcsarnokban.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC. Fotó: Jantner Fotó
Read previous post:
Close