full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Potápi: a jövő azoké, akik megvédik közösségeiket

Potápi: a jövő azoké, akik megvédik közösségeiket

2018.03.30. A jövő azoké, akik megszervezik közösségi életüket, és megvédik azt – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Tolna megyei – Kapospulához tartozó – Alsóhetényben, a helyi közösségi ház átadásán.

Potápi Árpád János a Vidékfejlesztési Program támogatásával felújított épület előtt rendezett ünnepségen hozzátette: ez igaz egy kis falura, egy városra, megyére és az országra is.

“Ha mi nem védjük meg magunkat, nem teszünk saját boldogulásunk érdekében, nem várhatunk segítséget sem” – jelentette ki. Mint mondta, így volt ez Alsóhetény esetében, mert az itt élők megfogalmazták a célokat, a kormány ezekhez járult hozzá.

Az államtitkár, aki a dombóvári választókerület országgyűlési képviselője, és ugyanitt a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje, úgy fogalmazott: Alsóhetény átlagos település Tolna megyében, de nem átlagos közösség, mert nem sorvad, hanem azt bizonyítja, hogy élni akar. A község lakói magukénak érzik a közösségi házat, ami igazolja, hogy jó helyre jött a kormány támogatása – jegyezte meg.

Elmondta azt is: bízik abban, hogy a falu körüli utak felújítását célzó pályázat is sikeres lesz.

Stemler József, Kapospula független polgármestere elmondta: a közigazgatásilag Kapospulához tartozó, 220 lakosú Alsóhetényben a VP 28,7 millió forintos támogatását, 8 millió forintos önkormányzati forrást felhasználva egy egykor intézői lakásból alakították ki a település napelemekkel táplált közösségi házát.

Fotó: – Varga-Stadler Máté

MTI


Kapospula-Alsóhetény nemzetpolitika Stemler József
ElőzőA 2050-ben lehetséges időjárási előrejelzésével figyelmeztet az éghajlatváltozásra a meteorológiai szolgálat


Read previous post:
Close