full screen background image
Keresés
2021 július 26 - hétfő
  • :
  • :

Potápi: a kommunizmus világszerte százmillió halálos áldozatot követelt

Potápi: a kommunizmus világszerte százmillió halálos áldozatot követelt

2019.02.26. A kommunizmus világszerte százmillió halálos áldozatot követelt, Közép-Európában pedig több mint egymilliót – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Dombóváron, a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen.

Potápi Árpád János emlékeztetett: ennyien vesztették életüket éhínségben, kényszermunkatáborokban, illetve kegyetlen, embertelen kivégzések során.

“Ezért, amikor a kommunista rezsim cselekedeteiről beszélünk, szavakba sem lehet önteni bűneik súlyát” – jelentette ki az államtitkár a Fidesz, a Civil Összefogás Fórum dombóvári szervezete és a Dombóvári Székely Kör rendezvényén.

Emlékeztetett arra, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le, és hurcolták el jogtalanul a szovjet hatóságok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, országgyűlési képviselőt, aki csaknem kilenc évig volt börtönben, munkatáborban több ezer sorstársával.

“Ma nem csak rájuk emlékezünk, mert a kommunista rezsim megszámlálhatatlan életet, családot tett tönkre; tetteik máig éreztetik hatásukat. A túlélők megtörve, néma hallgatással idézik fel magukban a szörnyűségeket” – fogalmazott.

Potápi Árpád János a város 1956-os emlékművénél tartott megemlékezése szólt arról is, hogy 1989 meghozta a rendszerváltozást, Magyarország demokratikus értékeket valló országgá vált. “Mégis éveknek kellett eltelniük ahhoz, hogy ki merjük jelenteni: szabad ország, olyan közösség, amely önállóan képes határozni a sorsáról” – mutatott rá.

Potápi Árpád János mondott beszédet  a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Az államtitkár azt mondta, mi magyarok olyan erős országot építünk, amely biztos támaszt nyújt a magyar családoknak, és külhoni nemzettársainkkal összefogva közösen építjük nemzetünk jelenét és jövőjét. Felhívta a figyelmet arra is, hogy “ma más formában, de továbbra is vannak erők, akikkel szemben meg kell védeni hazánkat, keresztény értékrendünket, családjainkat, gyermekeinket”.

Jelenleg is éles harc dúl Európában – folytatta -, amelyben Magyarország álláspontja szilárd: egyetlen elnyomó, hazánk jelenét és jövőjét veszélyeztető, a rombolást és vandalizmust támogató hálózatnak sem engedhetjük meg, hogy felülkerekedjen rajtunk.

Mindent megteszünk a magyar emberek védelme érdekében, Magyarország nem csak önmagáért, hanem a keresztény Európáért is küzd – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa Bonyhádon, a Vörösmarty téri országzászlónál tartott megemlékezésen – a nemzetpolitikai államtitkárság tájékoztatása szerint – többek között arról beszélt, fontos minden évben újra és újra hitet tenni amellett, hogy “nem engedhetünk többé a széthúzásnak, idegen erők befolyásolásának, nemzeti, keresztény alapokon nyugvó értékrendünk megtaposásának”.

A miniszteri biztos úgy fogalmazott, “mára Magyarország egy erős országgá vált, amelyre figyelnek, és amellyel együttműködnek Európában, a nagyvilágban. Elmondhatjuk magunkról, hogy (…) a keresztény alapokon nyugvó, családokat előtérbe helyező értékrendet képviseljük”.

Fotó: Facebook.com – Potápi Árpád János

MTI
Read previous post:
Close