full screen background image
Keresés
2021 február 28 - vasárnap
  • :
  • :

Potápi Árpád János is átvette államtitkári kinevezését Áder Jánostól

Potápi Árpád János is átvette államtitkári kinevezését Áder Jánostól

2018.05.23. Potápi Árpád János, Tolna megye 2. választókerületének áprilisban újraválasztott képviselője is átvette államtitkári kinevezését Áder Jánostól kedd kora este az Országházban.

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte az új kormány államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették. Az államfő a miniszterelnök javaslatára összesen 54 államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezési okiratot adott át.

Ez alapján a miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkári posztot az Agrárminisztériumban Farkas Sándor, a Belügyminisztériumban Kontrát Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) Rétvári Bence, a Honvédelmi Minisztériumban Németh Szilárd, az Igazságügyi Minisztériumban Völner Pál, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Cseresnyés Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Magyar Levente, a Miniszterelnöki Kabinetirodán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kormányirodán Fónagy János, a Miniszterelnökségen Orbán Balázs, a Pénzügyminisztériumban pedig Tállai András tölti be.

Áder János a Miniszterelnökségen nevezte ki a legtöbb államtitkárt, illetve közigazgatási államtitkárt, ahol összesen tízen tették le esküjüket, míg az Emminél kilencen, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, valamint az Agrárminisztériumban hatan-hatan, a Miniszterelnöki Kormányirodán és a Pénzügyminisztériumban öten-öten, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Honvédelmi Minisztériumban pedig hárman-hárman. A belügyi, az igazságügyi és a külügyi tárcáknál egyaránt két államtitkár tett esküt, itt közigazgatási államtitkárokat nem neveztek ki.

Az államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezéseken a kormányfő mellett az új kormány korábban esküt tett miniszterei is részt vettek.

Tolna megye három megválasztott képviselője között egy tárca nélküli minisztert és egy államtitkárt találni az új kormányban.

Potápi Árpád János, Tolna megye 2. számú választókerületének áprilisban újraválasztott képviselője, aki az előző kormány ideje alatt a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkáraként tevékenykedett, szintén kedden vehette át államtitkári kinevezését.

Süli János, Tolna megye 3. számú választókerületének képviselője, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter május 18-án vehette át miniszteri kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.

A képen: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (hátul) az Országház Vadásztermében 2018. május 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

MTI
Read previous post:
Close