full screen background image
Keresés
2019 november 14 - csütörtök
  • :
  • :

Pótfelvételi 2015: nyilvánosságra hozták a ponthatárokat

Pótfelvételi 2015: nyilvánosságra hozták a ponthatárokat

2015.08.26. Nyilvánosságra hozták a 2015-ös pótfelvételi ponthatárokat a felvi.hu oldalon. Tolna megye egyetlen felsőoktatási intézményében, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karán (PTE IGYK) tíz olyan szakon indul képzés, melyre pótfelvételit hirdettek.

A legtöbb, 450 pontra a költségtérítéses alapfokú levelező tagozatos tanítói szakra történő bejutáshoz volt szükség a PTE IGYK-n. A költségtérítéses alapfokú német nemzetiségi levelező óvodapedagógus szakra való felvételhez 420 pont kellett. A felsőfokú, nappali tagozatos költségtérítéses kommunikációs és média szakra lehetett bejutni a legkevesebb ponttal az idei pótfelvételin. Ide már 250 ponttól felvették a diákokat.

Az PTE Illyés Gyula Karának pótfelvételi ponthatárait itt találja – kattintson!

Az MTI összegzése szerint több mint 400 pont kellett a nagy egyetemek között a Budapesti Corvinus Egyetem emberi erőforrások képzésére 426 ponttal, a Budapesti Kommunikációs Főiskola kereskedelem és marketing képzésére 448 ponttal lehetett bekerülni. A Debreceni Egyetem matematika szakán 456 pont a határ. A Pannon Egyetem mérnök-informatikus képzésére 462 pont, míg a Pécsi Tudományegyetem szociális munka és tanító szakára egyaránt 450 pont kellett. A Szegedi Tudományegyetem szabad bölcsészet szakára 468 pontot kellett hozni.

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztatós szerint e-felvételiben a felvételizők személyre szabottan is meg tudják tekinteni az eredményt (a jelentkezések és ponthatárok menüpontban).

A besorolási döntést legkésőbb augusztus 28-től lehet letölteni, szintén az e-felvételiből, (a hivatalos iratok menüpontból) erről e-mailben is értesítést küldenek majd. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Az összes pótfelvételi ponthatárt itt találja – kattintson!

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében – amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették – a ponthatár nem lehetett alacsonyabb az általános eljárásban, július 23-án nyilvánosságra hozott ponthatároknál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatár nem lehetett alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében csaknem 8200-an adták be jelentkezésüket, mindenki csak egy helyre jelentkezhetett. A jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 17 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg. A legnagyobb arányban a jogi, a gazdaságtudományi és a műszaki területhez tartozó képzéseket jelölték meg a felvételizők, a legnépszerűbb szakok közé a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing szakok tartoznak, de bekerült a tíz legnépszerűbb szak közé a gépészmérnöki, a programtervező informatikus és a műszaki menedzser is.

Kadarka.net/MTI.

Korábbi írásunkat a 2015-ös felvételi ponthatárokról itt találja – kattintson! 
Read previous post:
Close