full screen background image
Keresés
2020 szeptember 22 - kedd
  • :
  • :

Prima Primissima – íme az idei Tolna megyei díjazottak

Prima Primissima – íme az idei Tolna megyei díjazottak

2017.10.14. Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Tolna megyei szervezete a Prima Primissima díjátadó gálát péntek este a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében.

A rendezvényen adták át a Tolna megyei Prima Díjakat, az Év Tolna Megyei Vállalkozója Díjakat és kiderült az is, hogy a VOSZ megyei szervezete ebben az évben kiket jelöl az Országos Év Vállalkozója Díjra.

A megyei prima díjak odaítéléséről idén is a VOSZ megyei szervezetének elnöksége döntött. A díjazás az erkölcsi és a szakmai elismerés mellett 1-1 millió forintos pénzjutalommal és egy egyedi kristályszoborral jár.

A Tolna megyei Prima Díjat ebben az évben is hárman vehették át. Magyar oktatás és köznevelés kategóriában díjat kapott Ónodi Szabolcs Biológia-földrajz-testnevelő tanár, valamint atlétika-, labdarúgó- és torna edző. Ónodi Szabolcs közel fél évszázadot töltött el a pedagógus pályán, 14 éven át volt a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatója.

Bor Barna. Fotó: Kadarka.net

Ugyancsak Prima Díjat – magyar sport kategóriában – vehetett át Bor Barna, az Atomerőmű Sportegyesület válogatott cselgáncsozója. Európa-bajnokságot nyert ifjúsági, junior és U23-as korosztályban is, sőt utóbbiban háromszoros kontinens bajnok. Juniorként VB-ezüstérmes. A felnőttek között nehézsúlyban, +100 kilogrammban háromszoros Eb-ezüstérmes, Eb-bronzérmes, vb-ezüstérmes, olimpiai 7. helyezett, az augusztusi budapesti világbajnokságon pedig ötödik helyet szerzett. Az év cselgáncsozójának választották 2004-ben, 2011-ben és 2013-ban is. 2012-ben Junior Prima díjat kapott.

Révész Sándor. Fotó: Kadarka.net

Magyar zeneművészet kategóriában Prima Díjat vehetett át Révész Sándor, aki tagja volt a Hearts, a Mogyorósi Trió, a Tűzkerék együttesnek, játszott a Generálban, majd 1975-től 1981-ig a Piramis frontembere volt. Munkásságát EMeRTon-díjjal, a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével is elismerték. Révész Sándort Erős szálak kötik Tolna megyéhez.

Kelemen Zoltán. Fotó: Kadarka.net.

Az év megyei vállalkozója 2017-ben Kelemen Zoltán szekszárdi egyéni vállalkozó, akit sokan csak a Piac téri pecsenyésként ismernek. Kelemen ​​Zoltán​ több mint harminc éve vezeti a pecsenyézőjét a szekszárdi piacon, amelyet édesanyjától vett át. Zoltán ikonikus figurája a piacnak, az általa kínált sültek, kolbászok, hurkák magukért
beszélnek.

Szintén az év megyei vállalkozója díjjal ismerték el Laczi Erzsébet Krisztinát, a paksi Dolce Vita Étterem és Pizzeria ügyvezetőjét, aki egy élelmiszerbolt és egy exkluzív itáliai csempeszalon tulajdonosa is.

Ugyancsak az év megyei vállalkozója díjat vehetett át Kis Ivetta, a Sberbank szekszárdi fiókvezetője. A Sberbank Magyarország Zrt. 1993 óta van jelen a hazai bankpiacon. Szekszárdon 2009-ben nyílt meg az első Sberbank-fiók, ami azóta is dinamikusan fejlődik.

A negyedik év vállalkozója díjat Bach Sándor, a paksi Car Hospice Kft. vezetője részére nyújtották át. Jelenleg egy három beállásos karosszéria műhely, egy két beállásos szerelő műhely és egy fényező előkészítő áll ügyfeleik rendelkezésére.

A képen Stengeli Andrásné, dr. Sztruhár Sándor és Vass Péter. Fotó: Kadarka.net

Az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei jelöltje Vass Péter, a szekszárdi V és Periko Kft. tulajdonosa, ügyvezetője. A kft.-t 2002-ben alapították családi vállalkozásként. A távlati céljaik eléréséig munkaruházati termékek gyártásával is foglalkoztak az építési műszaki vezetői tevékenység mellett. 2006-ban vették meg Keselyűsi úti telephelyüket, amelyen ma már 14 vállalkozás működik. 2009-ben valósult meg az igazi cél, a betongyár építése, melyben betontermékeket gyártanak, ma már ez a fő tevékenységük.

Ugyancsak az Országos Év Vállalkozója Díj jelöltje lett dr. Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója. A gazdasági-pénzügyi világválság kirobbanásától, 2008-tól vezeti a Paksi Ipari Park Kft.-t. Saját üzletviteli tanácsadással foglalkozó consulting cégét 1994 óta. Dr. Sztruhár Sándor elnökségi tagja a Paksi Iparos és Vállalkozói Körnek és a Szekszárdi UFC-nek, alapító tagja a Magyar Közgazdasági Társaság Tolna Megyei Szervezetének.

Szintén az országos díjra jelölték Horváth Jánost, a szekszárdi LUX H 84 Kft. tulajdonosát. A kft. elődjét, a LUX GMK-t 1984-ben alapította meg. A cég magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik. 1990-ben nyitották meg első boltjukat, a LUX Villamossági Szaküzletet Szekszárdon. Ezt követte 1994-ben élelmiszerboltjuk, a LUX MINI ABC, 1998-ban pedig a faddi Vas-műszaki szaküzletük.

A negyedik év vállalkozója díjra jelölést Stengeli Andrásné kölesdi egyéni vállalkozó kapta. Valószínűleg a 90 éves Julcsi néni a legidősebb aktív vállalkozó Tolna megyében. Élelmiszerüzletet, vasboltot és panziót működtet, autót vezet, sok energiát fordít az evangélikus templom felújíttatására, és gondozza a kölesdi születésű énekesnő, Baksa Kató hagyatékát.

Dr. Győri Attila. Fotó: Kadarka.net

A VOSZ megyei szervezete immár hagyományosan az idei gálára is meghirdetett egy közönség szavazást, melyre telefonon várták a voksokat csütörtökön éjfélig. A jelöltek között volt a bonyhádi Stekly ​​Zsuzsa zománcműves, illetve Djokics​​ Zseljko​, az Atomerőmű KSC Szekszárd edzője, valamit dr.​​Győri ​​Attila​ sebész főorvos.

A közönségdíjat végül Dr. Győri Attila vehette át, aki 1997. júliusa óta dolgozik a szekszárdi Balassa János kórház sebészeti osztályán, amelynek 2016 áprilisától kinevezett osztályvezető főorvosa. 2009-ben jelent meg „Versenyben a rákkal” című könyve, 2012-ben Balassa-díjat kapott.

A gálán köszöntőt mondott Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára, a Prima Primissima Alapítvány kurátora, illetve dr. Fajszi Lajos, a VOSZ megyei szervezetének elnöke, az est házigazdája Finta Viktor volt.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close