full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Projektek megvalósításáról tárgyalt a Tolna Megyei Közgyűlés

Projektek megvalósításáról tárgyalt a Tolna Megyei Közgyűlés

2017.10.27. A Tolna Megyei Önkormányzat rendkívül aktív időszakot él, hiszen folyamatosan dolgozik különböző projektjeinek megvalósításán – nyilatkozta Fehérvári Tamás elnök, a megyei közgyűlés pénteki ülésén.

Több mint 369 millió forinttal növekedik a megyei önkormányzat költségvetési főösszege, ami főként az uniós források elnyerésének köszönhető – számoltak be a jó hírről a testületi ülésen.

Döntöttek arról is, hogy módosítják a Tolna megyei Integrált Területi Programot, amely források átcsoportosításával végső soron új bölcsődei helyek kialakításának, illetve épületenergetikai fejlesztéseknek teremtené meg a lehetőséget.

Az elnök tájékoztatta a közgyűlést a megye projektjeivel kapcsolatos fejleményekről. A Sió projektet illetően elmondta, hogy folyamatos az egyeztetés a megyeszékhellyel és a civil szervezetekkel, a folyó partján tervezett vízi turisztikai szolgáltató központ és kerékpárút kialakítása érdekében. A tervek szerint 2019. nyaráig befejeződik a vízi turisztikai fejlesztés első üteme, vagyis az infrastrukturális háttér biztosítása. Sióagárdtól Ozoráig mintegy 62 kilométeres összefüggő kerékpáros útvonal valósulhat meg.

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke (j) és dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző. Fotó: Ótós Réka

Szó esett a megye másik – a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna Megyei Kirendeltségével együttműködésben tervezett – projektjéről is, amely a jövő év elejétől indulva a szociális felzárkózást segítené. A program 2021-ig 65 millió forintból támogatná többek között a tartós szegénységben élőket.

Napirendre került a Tolna Megyei Klímastratégia társadalmasítása is. A Tolna Megyei Önkormányzat honlapján elérhető a stratégia tervezete, amelyről véleményt lehet alkotni. A honlapról letölthető adatlapon november 3-ig bárki megoszthatja a klímaváltozással kapcsolatos gondolatait a szakértőkkel.

Zárt ülésen döntöttek további öt TOP-os projekt támogatásáról. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében egyébként 23,62 milliárd forintnyi projektről született támogató döntés 2017. szeptember végéig.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close