full screen background image
Keresés
2019 január 17 - csütörtök
  • :
  • :

Rengetegen szavaltak a PTE költészet napi versünnepén

Rengetegen szavaltak a PTE költészet napi versünnepén

2016.04.13. Több, mint hetvenen szavaltak hétfőn, a Magyar Költészet Napja alkalmából PTE KVPK szekszárdi campusának hagyományos versünnepén. Sokan saját költeményüket adták elő.

A KPVK oktatói és hallgatói mellett szekszárdi közéleti személyiségek, általános- és középiskolások, nyugdíjasok, a térség más településeiről érkezett költészetrajongók szavaltak. A megjelenteket Dr. Boronkai Dóra, a KPVK IGYPI Alkalmazott Művészetek Tanszék vezetője köszöntötte József Attila születésnapjára emlékezve, a költő soraival.

A versmondók sorát Dr. Ugodi Andrea, a Tolna megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg, aki Áprily Lajos „Tavasz a házsongárdi temetőben“ című versét adta elő. A versmondók között volt dr. Borhidi Attila akadémikus, a PTE TTK professzora, Csillagné Szánthó Polixéna, az önkormányzat humán bizottságának elnöke, Pócs Margit, a polgármesteri hivatal közművelődési és civil kapcsolati referense, valamint Ódor János, a megyei múzeum igazgatója. Kis Pál István és Gacsáji József szekszárdi költők ismét saját verseikkel örvendeztették meg a közönséget. A Tehetséges Hallgatók Zenekara, a THZ pedig megzenésített versekkel lépett fel – közölte honlapján az intézmény.

Az intézmény ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik verseiket bemutatták, vagy érdeklődőkként részt vettek a versünnepen.

További információk és fényképek a a PTE KPVK honlapján – kattintson!

Forrás/fotó: PTE KPVK
Read previous post:
Close