full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep: a Boban Markovic Orkestar lesz a sztárvendég

Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep: a Boban Markovic Orkestar lesz a sztárvendég

2016.05.06. A gasztronómia kerül a középpontba az első alkalommal megrendezendő Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepen május 13. és 16. között Szekszárdon, ahol 34 program várja látogatókat. A sztárvendég a Boban & Marco Markovic Orkestra lesz.

A jövő péntektől hétfőig tartó pünkösdi ünnep a gasztronómia jegyében zajlik majd. Azért éppen a hal- és vadételek kerülnek a középpontba, mivel Szekszárd a Gemenci erdő és a Duna közvetlen szomszédságában helyezkedik el – tudatta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a rendezvényről a Babits Mihály Kulturális Központban tartott pénteki sajtótájékoztatón. Elmondta, a megújult pünkösdi ünnep a programok helyszínét és elrendezését tekintve leginkább a Szekszárdi Szüreti Napokhoz lesz hasonlatos.

A rendezvény központi területe a Béla király tér lesz, ott állítják fel a gasztrosátrat és a Borudvart, valamint a színpadot is. A vásár a Garay téren várja majd a látogatókat a Széchenyi utcától keletre eső területen pedig a könnyed szórakozást keresők találhatnak kedvükre való szórakozást.

Az ünnep látogatói szintén a Béla király téren találhatják majd meg azt a ládikát, melybe a megújult pünkösdi ünneppel kapcsolatos észrevételeiket és javaslataikat tartalmazó cetlit dobhatják. Hogy könnyebb legyen a rendezvények megközelítése, a Babits Mihály Kulturális Központ melletti területek új parkolóhelyeket jelölnek ki.

A látogatók a pünkösdi ünnepen megismerkedhetnek a Duna-Dráva Nemzeti Park tevékenységével és programjaival is.

A gasztronómia jegyében szervezett pünkösdi ünnepen többek között  szarvasgulyást, pontyhalászlét, vadpörköltet és lángosban sült harcsát, valamint haltepertőt kínálnak majd a Béla király térre kitelepülő vendéglátóhelyek – részletezte a kínálatot Keszthelyi Szabolcs, a Szekszárdi Vendéglátók Kerekasztalának elnöke.

A borudvarban nyolc pincészet kínálja majd a borokat, de megtalálható lesz a Garay Élménypince is, melynél egy helyen több mint harminc szekszárdi pincészet borát lehet megkóstolni.

A  Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepen a finom ételek mellé a lelket tápláló ínyencségek is bőséggel jutnak. Péntektől hétfőig összesen 34 színpadi program lesz látható, illetve hallható – tájékoztatott Halmai-Nagy Róbert, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója. A kisebb, helyi produkciók mellé minden napra jut majd egy-egy nagyobb koncert. Pénteken, szombaton és vasárnap éjfélig, éjjel egyig, hétfőn pedig este tíz óráig tartanak a fellépések.

Pénteken többek között koncertet ad a Honeybeast, szombaton fellép a Mystery Gang, és ekkor érkezik a pünkösdi ünnep sztárvendége a Boban & Marco Markovic Orkestra is. A vasárnapi programok közül  a Dirty Led Light Crew fellépését emelte ki Halmai-Nagy Róbert. Hozzátette, a csapat – mely Magyarországon egyedülálló módon ötvözi a fénytechnikát és a táncot – bemutatója igen érdekes és látványos lesz. A fellépés alatt a közvilágítás egy részét is lekapcsolják a minél teljesebb hatás érdekében. A hétfői programok közül  a Collection koncertjét említette meg az igazgató.

Halmai Nagy Róbert zárásként kiemelte, szombaton, vasárnap és hétfőn a gyermekekkel érkezőknek játszóházzal, különféle foglalkozásokkal és koncertekkel kedveskednek a Béla király téren.

A Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep részletes programlírását itt találja – kattintson!

A korábbi éveknek megfelelően a pünkösdi ünnep kísérő rendezvényeként megtartják a nyitott pince napokat is. Eszterbauer Ildikó a borászok képviseletében elmondta, összesen 21 pince lesz nyitva szombaton és vasárnap. Hozzátette: ezek közül több pénteken és hétfőn is várja a látogatókat.

Fontos szerepet szánnak Gemencnek
Az önkormányzat szeretné, ha a szekszárdiak és környékbeliek ismét felfedeznék Gemencet, ezt a Modern Városok programban tervezett fejlesztések is segítik. Mint azt a Kadarka.net-en korábban megírtuk, a Duna partján kikötő épül, megvalósul az új ökocentrum, a kisvasút pedig a tervek szerint a város határáig hozhatja majd a turistákat.

Útlezárások az ünnep ideje alatt – kattintson!

A képen Varga Zsolt, a Duna-Dráva Nemzeti Park őrszolgálat-vezetője (balról), Halmai Nagy Róbert, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója, Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, Eszterbauer Ildikó, a borászcéh tagja, illetve Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke a Babits Mihály Kulturális Központban tartott pénteki sajtótájékoztatón. Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ
Read previous post:
Close