full screen background image
Keresés
2019 november 1 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Pünkösdi Hal- és Vadünnep: legalább 30 ezer vendéget várnak

Pünkösdi Hal- és Vadünnep: legalább 30 ezer vendéget várnak

2019.05.29. A gasztronómia és a bor kerül előtérbe a  június 7. és 10. között megtartandó Pünkösdi Hal- és Vadünnep alkalmával Szekszárdon. A négynapos rendezvénysorozat ideje alatt a helyi csoportok fellépése mellett olyan országos hírű előadók koncertjét lehet majd hallani, mint Nagy Feró és a Beatrice, Fenyő Miklós, valamint a Marko Markovic Brass Band és a Cotton Club Singers.

A Pünkösdi Hal- és Vadünnep az év egyik legfontosabb rendezvénye, melyet az idén immár negyedik alkalommal saját maga szervez meg az önkormányzat, a Babits Mihály Kulturális Központtal karöltve – mondta Ács Rezső kedden a kulturális központban a rendezvényről megtartott sajtótájékoztatón. A polgármester hozzáfűzte, a pünkösdi rendezvénysorozat mostanra gyakorlatilag egy kisebb „Szüreti Napokká” nőtte ki magát a programkínálat és a színvonal terén is.

A városvezető tudatta, az idén 34 különféle programmal várják a szekszárdiakat és az ide érkezőket. A programok között húsz koncert és hat kimondottan családi program is szerepel – fűzte hozzá. Utóbbi kapcsán kiemelte, az önkormányzat,  ahogy a többi nagy városi rendezvényen, úgy a Pünkösdi Hal- és Vadünnep alkalmával is igyekszik nagy figyelmet fordítani a gyermekes családokra.

Fotó: Kadarka.net

A június 7. és 10. között megtartandó Pünkösdi Hal- és Vadünnepen a programok mellett a hal- és vadételek, valamint a bor kerül a középpontba. A rendezvényen a színes kínálatnak köszönhetően bárki megtalálhatja a kedvére való gasztronómiai élményt, miközben egymást érik a koncertek – fogalmazott Ács Rezső. Hozzáfűzte, az idén 65 árus, közte 35 kézműves termékeket-, és 30 ételeket kínáló árus várja majd a látogatókat.

A polgármester zárásként elmondta, a várakozás szerint a látogatók száma az idén is eléri majd, vagy meg is haladja a tavalyit, vagyis legalább 30 ezer vendéget várnak.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy a rendezvények a Béla király téri nagyszínpadon és a Vármegyeháza udvarán található színpadon, illetve a kulturális központban zajlanak majd. A programok gerincét a helyi civil szervezetek műsorai adják, este pedig országos hírű fellépők szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

Fotó: Kadarka.net

A rendezvénysorozatot június 7.-én pénteken este 20 órakor nyitja meg Ács Rezső polgármester a Béla király téri színpadon, utána pedig a Margaret Island ad, majd a Hősök ad koncertet. Szombat délelőtt a Csurgó Zenekar gyermekkoncertjével kezdődnek a programok, majd egészen késő délutánig helyi csoportok lépnek fel. Ezt követően a Marko Markovic Brass Band, majd Király Viktor és zenekara ad koncertet a Béla király téren.

A vasárnapi programáradat gyermekeknek szóló programokkal veszi kezdetét délelőtt 10 órakor, a helyi csoportok fellépését követően pedig a Cotton Club Singers, majd Fenyő Miklós ad koncertet a nagyszínpadon. A hétfő Istentisztelettel és a Szekszárdi Kamarazenekar és a Szekszárdi Madrigálkórus hangversenyével indul, késő délután a Budapest Ragtime Band lép fel, majd Nagy Feró és a Beatrice koncertjével zárul a nap és a rendezvénysorozat – tájékoztatott Zsikó Zoltán.

Fotó: Kadarka.net

Az ügyvezető arról is szólt, hogy a négy nap alatt a Vármegyeháza kertjében játszóház várja a gyermekes családokat, akik számára jó hír lehet, hogy a Szent István téren felállítandó vidámpark jegyárait az idén sikerült húsz százalékkal csökkenteni.

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy a Pünkösdi Hal- és Vadünnepen az Arany Kulacs Kisvendéglő, valamint a Stefán Ételbár és a Szász Étterem települ majd ki a Béla király térre. A fogások között olyan hagyományos ételek szerepelnek, mint a halászlé, a vadpörkölt, a paprikás lisztben sült keszeg, de az idén például angolnából készült fogásokat is kínálnak majd.

A Pünkösdi Hal- és Vadünnep ideje alatt tartják meg a Szekszárdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatot is, melyhez az idén 19 pincészet csatlakozott.

A részletes programkínálatot itt találja – kattintson!

Szekszárdi Nyitott Pincék 2019. – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close