full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárdon: programkavalkád várja a vendégeket

Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárdon: programkavalkád várja a vendégeket

2018.05.09. Negyven programmal, kézművesvásárral, borudvarral, sörsátorral és ételkülönlegességekkel várja vendégeit a 3. alkalommal megrendezendő Pünkösdi Hal- és Vadünnep május 18. és 21. között Szekszárdon.

A Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárd második legnagyobb eseményévé nőtte ki magát és szépen halad afelé, hogy megközelítse a szüreti napok színvonalát – mondta felvezetőjében Ács Rezső polgármester a rendezvényről szerda délután megtartott sajtótájékoztatón. Kiemelte, a pünkösdi rendezvénysorozat részeként 40 program és 81 kézműves stand várja a résztvevőket.

Mint fogalmazott, a rendezvény a kikapcsolódásról szól, a szekszárdi támogatóknak hála a szabadtéri rendezvények ingyenesen látogathatók. Hozzáfűzte, a programkínálat összeállításakor kiemelt figyelmet fordítottak a kisgyermekes családokra. A városvezető felhívta a figyelmet, 21-én 10 órakor Pünkösd ünneplése címmel Istentiszteletet tartanak a Luther téren. Ugyancsak elmondta a rendezvénnyel párhuzamosan a Szekszárd Borvidék Kft. az idén is megtartja a nyitott pince napokat.

Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója tudatta, a rendezvény hivatalos megnyitója péntek este nyolc órakor lesz a Béla király téren, ahol Ács Rezső mond majd köszöntőt. A koncerteket az idén is a Megyeháza udvarán, valamint a Béla király téren tartják majd meg.

Az igazgató kiemelte Révész Sándor és Závodi János, a Piramis egykori tagjainak, Rúzsa Magdi, a Hot Jazz Band, illetve Gájer Bálint, valamint a Punnany Massif, Szikora Róbert és az R-GO koncertjét. A helyi együttesek közül többek között fellép a Bartina Néptánc Egyesület, az Ifjúsági Fúvószenekar, a Tücsök Zenés Színpad és az Alisca Brass Band.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet, szombat délelőtt 11 órától tartják meg a kulturális központban a Fölszállott a páva című műsort, melyen Tolna-, Baranya- és Somogy megye, illetve vajdasági tehetségek lépnek fel Szalonna és Bandája kíséretével. Ugyancsak felhívta a figyelmet, hogy 2018 a családok éve, ezért vasárnap délelőtt Ringató – Ezer család énekel címmel rendeznek színpadi műsort szintén a központban.

Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ

Zsikó Zoltán szólt arról is, hogy a Béla király téri Borudvarban két pálinkaház és hat pincészet, a Liszt Ferenc téren pedig sörsátor várja  a vendégeket. Hozzátette, utóbbiban retro és videó diszkót, valamint lézershow-t is tartanak majd, a Vidámparknak pedig ismét a Szent István tér ad majd helyet. Emellett tudatta, az Amaryllis Étteremnél halászléfőzést rendeznek Munk Erikkel, Kárpát-medence halászléfőző bajnokával.

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy a Pünkösdi Hal- és Vadünnepen az Arany Kulacs Kisvendéglő, valamint a Stefán Ételbár és a Szász Étterem települ majd ki a Béla király térre. Hozzátette, összesen 6-7 ezer adag étellel készülnek. A kínált ételek között lesz többek között haltepertő, pontyhalászlé metélttel, vadkolbász mézes mustárra, illetve vaddisznó aprópecsenye, illetve gemenci szarvasragu és szarvaspörkölt galuskával.

A részletes programot itt találja – kattintson!

A vezetőképen Zsikó Zoltán (j), Ács Rezső És Keszthelyi Szabolcs a Babits Mihály Kulturális Központban tartott szerdai sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close